2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Pasztorniczky István a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltje, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5. számú egyéni választókerületében

Pasztorniczky István a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltje, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5. számú egyéni választókerületében

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 5. számú egyéni választókerület központjában, Sátoraljaújhelyen mutatta be országgyűlési képviselőjelöltjét, Pasztorniczky Istvánt, a Mi Hazánk Mozgalom országos alelnöke, egyben megyei elnöke Pakusza Zoltán.
Pasztorniczky nem új szereplő a helyi és régiós politikában, hiszen 10 éve jobboldali ellenzéki önkormányzati képviselő Sátoraljaújhelyen, mellette 8 évig megyei képviselő is volt, 2018 óta pedig a Mi Hazánk Zempléni Szervezetének elnöke.

Szülőföldem és választókerületem Zemplén és Abaúj térsége halmozottan hátrányos helyzetű gazdasági és demográfiai szempontból egyaránt, hiszen lakossága az elvándorlás miatt rohamosan fogy és öregszik. E két egykori vármegyét Trianonban csúnyán megcsonkították, amit a térség a mai napig nem hevert ki. Az évek folyamán sokan szemet vetettek a régióra, az egykor királyi szőlőbirtokokat fideszes oligarchák és strómanok szerzik meg trófeaként a kistermelőket tönkretéve. A határ menti térségekben szlovákok vásárolják fel az ingatlanokat és szőlőskerteket. Egyes roma vezetők pedig e terület autonóm cigány tartományként történő leszakításáról fantáziálnak.

Mi ezt nem fogjuk hagyni! A választókerület lakói itt akarnak élni, de élni és nem vegetálni akarnak! Amint egy csonkolt, amputált beteg, úgy e megcsonkított térség is rehabilitációra,  kiemelten pozitív diszkriminációra szorul, de az eddigi balliberális és fideszes kormányok csak leépülést hoztak, még megyén belül is. Nem nemzeti skanzenre, kiránduló helyre van szüksége az itt élőknek, hanem vállalkozási és munkalehetőségre, a mesterségesen lenyomott bérek helyett normális fizetésre, teljes adómentességre a határ menti területeken.
Sátoraljaújhely és Sárospatak, a választókerület két legnagyobb települése, két szomszédvár. A fideszes polgármesterek kicsinyes rivalizálása helyett ikervárosként, összefogva kellene fejleszteni a két várost. Az abaúji térségen sokat lendít majd az M3 autópálya átadása a határig, de a zempléni térségben a 37-es út soron kívüli négysávosítása e két város között fontos lenne. A vasúti közlekedés további javítása is szükséges, nem csak Budapest felé, hanem Debrecen irányába is akadálymentes, átszállás nélküli elérést tenne lehetővé innen a mezőzombori deltavágány helyreállítása. A milliárdos uniós beruházások extraprofitját nem a zempléni és abaúji polgárok, hanem fideszes érdekkörök fölözik le, a helyi önkormányzatoknak majd a fenntartással kell megküzdenie, persze nem a mostani központosított „újkádári” államszerkezet mellett.
Nekünk munkahelyekre, a városokban omladozó, egykori termelőüzemek beindítására, közösségi terekre, a fiatalok visszatérésének támogatására van szükségünk. Ezért, a Hernád-völgyi, hegyaljai, hegyközi és bodrogközi emberekért kívánok a választási küzdelemben és azután is dolgozni.

Pasztorniczky István, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5. számú egyéni választókerületében

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…