2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Orvoscsoport és újabb adományok a Fülöp-szigetekre

Elindult a Magyar Református Szeretetszolgálat orvoscsoportja a Haiyan tájfun által sújtott Fülöp-szigetekre. A misszió az orvosi szaktudás mellett 30 000 dollár adománnyal is hozzájárul a bajbajutottak megsegítéséhez és a helyreállításhoz.

Helyi idő szerint kedden délután egy óra körül érkezik meg Manilába a Magyar Református Szeretetszolgálat hétfős küldöttsége, akik az ENSZ koordinátor segítségével találják meg azt a helyet, ahol a segítségükre a legnagyobb szükség van. Az már biztos, hogy a természeti katasztrófa által leginkább sújtott Taclobanba mennek, ahol a tájfun során a tengervíz percek alatt emelkedett meg és söpört el mindent több mint egy emelet magasságban. A legfrissebb hírek szerint csak ebben a városban több mint tízezer áldozata van a Haiyannak.

A csapat egy hatfős egészségügyi személyzetből áll, melynek négy orvos és két ápoló a tagja, továbbá logisztikusként és szervezőként velük tart a Református Szeretetszolgálat egyik munkatársa is. A már korábban felajánlott 15 000 dollár (3,3 millió forint) értékű orvosi eszközökön és gyógyszereken túl a Szeretetszolgálat további 15 000 dollár értékű segélyszállítmányt biztosít, melyet a kinti helyzet megismerését követően, az igényeknek megfelelően állítanak össze.

A Református Szeretetszolgálat adománygyűjtést indított a tájfun által sújtott terület megsegítésére, és várják az adományokat a 13600-as telefonszám 66-os kódjának hívásával (250 Ft/hívás), a 10702019-85008898-51100005 számlaszámon keresztül a „TÁJFUN” megjegyzéssel, valamint a Szeretetszolgálat jobbadni.hu oldalán online adományozásra is lehetőség van.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…