2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Telefonos csaló sértetteit keresi a rendőrség

A gyanú szerint egy miskolci férfi több embert is megkárosított. Sértetteket keres a rendőrség.

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 05010-8108/ 2013. bü. számon indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya R. József ellen. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2013 augusztusa és novembere között – anyagi haszonszerzés céljából – Miskolcon, több alkalommal jogosulatlanul rácsatlakozott az egyik távközlési szolgáltató által üzemeltetett telefonvonalakra, amelyekről emelt díjas hívásokat kezdeményezett és ezzel több előfizetőt is megkárosított.

A 42 éves R. Józsefet 2013. november 8-án éjjel a Miskolcon, az Avasi városrészben az egyik társasház alagsorában, bűncselekmény elkövetése közben érték tetten a rendőrök. A hatóság lefoglalta az elkövetéshez használt telefonokat és egyéb eszközöket.

 A gyanúsított kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte és részletes beismerő vallomást tett.

 A Miskolci Rendőrkapitányság kéri, hogy akit hasonló módszerrel megkárosítottak, jelentkezzen a Miskolci Rendőrkapitányságon személyesen, vagy munkaidőben a 06-46/514-511/26-79-es mellékű telefonszámon, illetve az ingyenesen hívható 112-es vagy 107-es segélyhívó számokon.

 

A rendőrség a bejelentők személyét bizalmasan kezeli.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek