2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Orbán Viktornak öt éve nincs egészségügyi programja

44 nap után Balog Zoltán miniszternek végre sikerült megneveznie az Orbán-kormány következő egészségügyért felelős államtitkárát. A példátlan hosszúságú hallgatás az új államtitkár személye körül egyáltalán nem használt az egészségügy általános állapotának. A ma bejelentett, államtitkári ötletelésnek tűnő tervek azt támasztják alá, hogy a Fidesz 2010 óta semmilyen hosszú távú megoldással nem rendelkezik az egészségügy rendbetételére, és sokadrangú problémaként tekint az ágazatra. Az új államtitkár a lakosság bajaival akar foglalkozni, azt azonban elfelejtette elmondani, hogy mennyi plusz forrást kíván bevonni az egészségügybe, ahonnan súlyos százmilliárdok hiányoznak.

A Jobbik azt várja, hogy az új államtitkár megoldást találjon olyan problémákra, mint a kórházi adósságok szédületes mértékű növekedése, a dolgozói elvándorlás, pályaelhagyás, illetve az általános alulfinanszírozottság.

A miniszter szerint a betegek nyelvén értő új államtitkártól azt kéri a Jobbik, hogy valljon színt, hány száz milliárd forintot tud kisajtolni a kassza kulcsát őrző Varga Mihályból. Enélkül csak helyben járás várható tőle is, és pénz nélkül az ágazat elhúzódó válsága fenyeget. A pénztelenség következménye pedig az lehet, hogy az új egészségügyért felelős államtitkár gyorsan csatlakozhat a levitézlett fideszes egészségügyi vezetők népes táborához, ismét elpazarolva az időt a probléma tényleges megoldásából.

Lukács László György és Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselői

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek