2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Orbán törvényt módosított, hogy megússza a DK TAO-perét

“Ha Magyarországra jössz, be kell tartanod a törvényeinket!” – állt egykoron egy kormányzati óriásplakáton, de Orbán Viktor láthatóan nem tartotta ezt érvényesnek saját magára. A DK közel másfél éve pereskedik, hogy kiderüljön, mire költötte a miniszterelnök futballakadémiája a TAO-pénzeket. Első és másodfokon is nyertünk; előbb azt mondták ki, hogy a TAO igenis közpénz, majd azt, hogy a Felcsútnak “közhasznú” szervezetként ki kell adnia, hogy mire költötte a pénzeket. Jelenleg a Kúriánál tart az ügy, de a kormány nem akarta megvárni, hogy esetlegesen Orbán Viktornak is be kelljen tartania a törvényeket. Így született a sajtó által csak lex Felcsútnak nevezett törvénymódosítás, amely kihúzta a “közhasznú” szót a támogatható szervezetek feltételei közül. A Felcsút így bármikor dönthet úgy, hogy többé nem lesz “közhasznú” szervezet, hogy megússza az adatok kiadását.

A Demokratikus Koalíció felszólítja Orbán Viktort, hogy ne módosítgassa, hanem tartsa be a hatályos magyar törvényeket! A DK szerint az embereknek joguk van tudni, hogy mire költötte a Felcsút a társasági adóból származó pénzeket. A DK szerint nem egy “erős és büszke európai országra” vall, hogy ha a miniszterelnökre nézve következményekkel járna egy törvény, akkor ahelyett, hogy ezt tudomásul venné és betartaná, inkább a hatalmával visszaélve megváltoztatja azokat a saját érdekei szerint.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…