2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Orbán a Nyugat sírásója

A Magyar Diaszpóra Tanács ülésén Orbán Viktor ismételten tényként beszélt a nyugati demokratikus politikai és gazdasági rendszer hanyatlásról és a keleti önkényuralmak felvirágzásáról. Ahelyett, hogy állást foglalt volna a zsidó-keresztény értékek talaján született liberális demokrácia és piacgazdaság mellett, kifejtette, hogy alkalmazkodni kell az új, keleti diktatúrák világrendjéhez. A miniszterelnök egyúttal azzal a hazug váddal illette Németországot, hogy Európára nézve előnytelen háttéralkut kötött Törökországgal a menekültkérdésben.
Orbán szövege a legócskább kommunista rendszerben megszokott stílust idézi. Diktatúrák erősödhetnek a világban, ahogy ezt a történelemben már több ízben tapasztaltuk, ám ezt nem szabad tétlenül nézni, ehhez nem lehet Orbánhoz hasonlóan, megadóan alkalmazkodni, hanem küzdeni kell a szabadságért, az emberi méltóság tiszteletéért, a demokratikus jogokért. Alapvető magyar nemzeti érdek a mind teljesebb európai uniós egység és együttműködés megteremtése, és a közös fellépés a diktatórikus törekvésekkel szemben. Egyetlen állam sem képes egyedül felvenni a harcot a globális kihívásokkal szemben, ezt csakis közösen tehetjük. Orbán ahelyett, hogy az egységért és szövetségeseinkért küzdene, aláássa az Unió alapértékeit, és a keleti önkényuralmak karjaiba löki hazánkat. A Demokratikus Koalíció visszautasítja a Magyarország számára végzetes következményekkel járó fideszes politikát, és minden lehetséges eszközzel harcol ellene.

Kerék-Bárczy Szabolcs
elnökségi tag
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …