2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Öko-Design Fesztivál Budapesten

Öko-Design Fesztivál Budapesten

Öko-Design Fesztivál BudapestenÚjrahasznosított anyagból készített ruhák, táskák, ékszerek és bútorok, kortárs dán, finn, észt és magyar képzőművészek festményei és szobrai, valamint rengeteg bicikli várja a látogatókat a Szemétvilág – Öko-Design Fesztiválon, amelyet a nagyközönség péntektől látogathat a budapesti Vam Design Centerben. „A fesztivál célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a hulladék-felhalmozódás problémájára” – mondta Reök Cecília, a workshopokkal, előadásokkal és divatbemutatóval tarkított programsorozat projektgazdája a csütörtöki sajtótájékoztatón.

 
Hozzátette, hogy a több kiállítást felölelő fesztiválon a hulladék művészi módon történő újrahasznosításával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Graczka Szilvia, a Hulladék Munkaszövetség képviselője szerint a kezdeményezés, amely terepet biztosít az újrahasznosítás és ezzel párhuzamosan a természetvédelem gondolatának, példaértékűnek nevezhető.

A fesztiválon megtekinthető a Design-séta a szemétdomb körül című, kortárs magyar képző- és iparművészek alkotásait bemutató kiállítás, amelyen egyebek mellett kartonból készített bútorok, biciklikerék gumijából előállított övek és ékszerek, valamint fémhulladékból összetákolt szobrok tekinthetők meg.

A csütörtök esti hivatalos megnyitón, amelyen Mads Sandau-Jensen, a Dán Királyság budapesti nagykövete is részt vesz, kortárs magyar divattervezők újrahasznosított anyagokból készített ruhakölteményeit mutatják be A láthatatlan szemét elnevezésű öko-divatbemutató keretében. A jövő márciusig tartó programsorozat keretében az érdeklődők különféle képzőművészeti workshopokon, az újrahasznosítás kérdésével foglalkozó előadásokon, valamint budapesti biciklitúrákon vehetnek részt.

/MTI/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek