2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
Nyilvános lesz a sávolyi hatástanulmány

Nyilvános lesz a sávolyi hatástanulmány

Nyilvános lesz a sávolyi hatástanulmányBajnai Gordon miniszterelnök felkérésére az MFB tulajdonosi jogainak gyakorlója, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium minisztere utasította az MFB vezetését, hogy haladéktalanul kezdeményezze a KPMG Tanácsadó Kft. által elkészített, a Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft. projekt dokumentációjának részét képező tanulmány nyilvánosságra hozatalát.

Az MFB a tanulmányt üzleti és banktitokként kezeli, a két társaság hozzájárulása nélkül a tanulmány nem bocsátható harmadik fél rendelkezésére. A Bank hétfői nappal megkérte a két félt, hogy járuljanak hozzá az anyag teljes terjedelemben való nyilvánosságra hozatalához. Az MFB Zrt. saját honlapján kívánja közzétenni a tanulmányt. A megbeszélések eredményeként a tegnapi napon mindkét társaság feltételekkel járult hozzá a közzétételhez.

A Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft. hozzájárulása legkorábban 2010. március 5-én teszi lehetővé a közzétételt. Az MFB Zrt. számára elfogadhatatlanok a két fél által azonosan meghatározott feltételek, mert jelenleg beláthatatlan eseményekkel összefüggő korlátlan mértékű anyagi felelősségvállalást jelentenének.

Az MFB Zrt. vezetése hangsúlyozza, hogy mindenképpen elő kívánja segíteni a miniszterelnök felkérésének és a Varga István NFGM miniszter által kiadott utasításnak a végrehajtását. Ezért feltétel nélkül hozzájárult ahhoz, hogy a tanulmányt bármelyik fél, akár a Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft., akár a KPMG Tanácsadó Kft. nyilvánosságra hozza.

– OTS-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek