2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Nyílt levél Tállai Andrásnak

Nyílt levél Tállai Andrásnak, a Fidesz mezőkövesdi országgyűlési képviselőjének, választókerületi elnökének.

Tisztelt Uram!

Az elmúlt napokban Mezőkövesd fideszes városvezetésének döntésére hivatkozva utcára tettek két pedagógust. Munkájukkal kapcsolatban kifogás nem volt, tanári feladataikat maximálisan ellátták.

Tudjuk, hogy az egymillió új munkahelyből, amit Maguk ígértek, nem lesz semmi, sőt, Mezőkövesden, csak a napokban négyszáz ”lapátgyári” dolgozó növeli majd a friss munkanélküliek táborát.

Az, hogy ez az Ön által is fémjelezett gazdaságpolitika velejárója, már önmagában is elgondolkodtatja többek között azokat az utcára tett kövesdieket, akiknek túlnyomó többsége magára szavazott.

A két pedagógus kirúgása azonban – úgy tűnik – több mint egy
politikai szemfényvesztés következménye, hiszen az intézményt átvevő Egri Főegyházmegye korábban a teljes dolgozói állományra továbbfoglalkoztatási kötelezettséget vállalt.

Ezek után csak arra gondolhatunk, hogy a két pedagógust vállaltan baloldali kötődésük miatt rúgták ki, amihez ráadásul, mint a térség választókerületi ”mindenhatója”, magának is köze van.  

Az egyik dolgozó, az MSZP mezőkövesdi elnökeként ugyanis hajlékot és ellátást adott a februári ”éhségmenet” minden tagjának, és ott volt, amikor hólapátolási munkaajánlatával lejáratta magát ország-világ előtt. Nyeste László kirúgása éppen ezért személyes bosszú is az Ön részéről.

A másik elbocsátott pedagógusnak pedig ”csak” annyi volt a bűne, hogy családjának egyik tagja, vállaltan baloldali, szocialista ember, aki szintén felemeli a hangját, ha a helyi Döbrögik igazságtalanságával találkozik.

Mert igazságtalanság az van bőven. Ön például messze földön híres arroganciájáról. Az is mindenki előtt ismert, hogy az Önhöz közel álló ”műkörmös parasztok” és ”pedagógus állattenyésztők” – magyarán: haverok – állami földhöz jutottak nemrég, az igazi gazdákkal szemben.

Tisztelt Uram!

Nyomatékosan figyelmeztetjük Önt, hogy maga nem helytartó, legfeljebb ma még annak érezheti magát. Figyelmeztetjük, hogy a választói előtt hamarosan felelnie kell azokért a disznóságokért, amit napról napra elkövet.

Tudjuk, hogy nem ez az egy politikai leszámolás, bosszú, és igazságtalan döntés fordult elő, vagy fordul elő az országban, s tudjuk, hogy Ön és a maga pártja nemcsak több tízezer baloldali gondolkodású polgár, de sok millió honfitársunk megnyomorításáért is felel.

Éppen ezért kérem, hogy adja át politikustársainak a következő üzenetet: úgy folytassák munkásságukat a jövőben, hogy hatalmuk nem örök, annak egyszer vége lesz. Mi nem felejtünk, és a választókat is emlékeztetni fogjuk rémuralmuk kiszolgáltatott hétköznapjaira.
Ezt ne vegye fenyegetésnek, inkább tekintse olyan választási ígéretnek, amelyet nyugodtan számon kérhetnek rajtunk, ha eljön az idő.

Nyakó István,
országgyűlési képviselő,
az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szövetségi tanácsának elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…