2024. 02. 26. hétfő

Géza
1 EUR 390 HUF
1 GBP 456 HUF

Nyílt levél dr. Kriza Ákos polgármesternek

Polgármester Úr!

Az MSZP sajnálattal tapasztalta: a fideszes városvezetés nem érzi szükségét annak, hogy tájékoztassa a közgyűlést, a város lakóit a miskolci Világsátor projekttel kapcsolatban eddig elvégzett munkájáról. Erre a mai testületi ülés is lehetőséget biztosított volna, de Önök nem éltek vele.

Pedig a városban igenis beszédtéma a Világsátor. Sokan például rémhírterjesztésre használják fel az Önök által decemberben előkészített, majd a közgyűlés elé sürgősséggel bevitt, végül elfogadott előterjesztést. Önnek a közgyűlés decemberben komoly felhatalmazást adott a szükséges egyeztetések elvégzésére, intézkedések megtételére, döntések meghozatalára. Ám Ön ebben az ügyben még csak odáig sem jutott el, hogy tájékoztassa a miskolciakat a fideszes városvezetés szándékairól, ha azt már előzetesen – noha mindig hangsúlyozza a miskolciakkal való párbeszéd fontosságát – nem tette meg.

Beszélhetne például a miskolciaknak arról, hogy mi is az a Világsátor, pontosan hol épül, mi célt szolgál, s mi indokolja ezt a beruházást. Beszámolhatna arról, hogy jelenleg mennyire előkészített a projekt, egyáltalán, annak milyen számszerű, konkrét munkahely-teremtési hatása van. Hiszen Miskolcon a munkahelyek hiánya okozza a legnagyobb problémát. De ezt Ön is tudja, ha más nem, onnan, hogy ígéretük ellenére az elmúlt bő két évben semmilyen jelentős munkahelyteremtő beruházás nem valósult meg a városban, sőt, ami jöhetett volna, például a Raiffeisen Bank fejlesztése, azt is elszalasztották. Éppen ezért talán Ön is belátja, hogy minden Miskolcra érkező beruházásnak munkahelyteremtő beruházásnak kell lennie, egy 1,7 milliárd forintos fejlesztésnek foglalkoztatás-bővülést kell hoznia.

Ezúton felszólítjuk tehát arra, hogy a következő közgyűlésre készítsenek egy beszámolót a Világsátor projekt konkrét munkahelyteremtő hatásairól. De ne csak a közgyűlésen beszéljen erről, használja az ismeretterjesztésre a rendelkezésére álló médiumokat, a Miskolci Televíziót, a Miskolci Naplót, illetve a minap.hu-t is. Az önkormányzati tévé, az újság és a hírportál ugyanis, ha nem tudná, éppen erre való, nem pedig a városvezetés fényezésére.

Üdvözlettel

az MSZP miskolci önkormányzati frakciója

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek