2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Tegyél 3 jó dolgot! – Már csak 1 nap!

Állítsuk meg az iskolai agresszió terjedését és ne engedjük, hogy a ma diákjai holnap börtönlakókká váljanak.
Egy általános- és középiskolai felmérésből kiderül, hogy a tanárok 96%-a találkozott már agresszióval iskolájában. Egy korábbi OECD felmérés azt is közzétette, hogy iskolai erőszak vonatkozásában Magyarország Európa „élmezőnyében” van.

A Criminon Magyarország nemcsak folyamatosan hangoztatja, hogy az erőszakos diákok különösen veszélyeztetettek abban, hogy később a börtönök lakóivá váljanak, hanem több éve cselekszik is az iskolai erőszak csökkentéséért.

A tanárok 57%-ka tartja igen súlyosnak az iskolai erőszak problémáját és mégis: a sajtó oldalain előforduló vita azt mutatja, hogy a társadalom egyes oldalai és a kárvallottak véleménye nem esik egybe azzal kapcsolatban, hogy kinek a felelőssége e tendencia megállítása és az iskolai biztonság garantálása.

A helyzet nem fog tartósan javulni addig, amíg az iskolás gyermekek meg nem szerzik az együttélés szabályainak alapvető ismereteit.

A Criminon Magyarország immár harmadik évben rendezi meg iskolások számára azt a pályázatot, mely a következő elven alapszik: „Próbálj úgy bánni másokkal, ahogy te szeretnéd, hogy ők bánjanak veled!” (részlet Az út a boldogsághoz című műből).

A korábbi években több száz pedagógus támogatásával, közel 6.000 gyermek küldött be pályaművet és neves zsűri közreműködésével 600 gyermek vehetett át díjat, melyet a pályamunkákat felvonultató kiállításon vehettek át.

A 2012/13. tanévben kiírt „Tegyél 3 jó dolgot!” c. országos kreatív pályázatra még január 22-én azaz HOLNAP ÉJFÉLIG küldhetők be a pályamunkák. Részletek: www.criminon.hu (Aktualitások/Pályázati hírek)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…