2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Nem lehet más az MSZP?

A Lehet Más a Politika (LMP) az Országos Választási Bizottsághoz fordul az MSZP hétfőn megjelent újsághirdetéseivel kapcsolatban, melyben a szocialista párt félrevezetően és jogtalanul használja a párt nevét, illetve az „Igen, lehet” kampányszlogent.

Karácsony Gergely, az LMP kampányfőnöke a párt hétfői sajtótájékoztatóján kijelentette: a választók megérdemlik végre, hogy a pártok azt csinálják, amit mondanak. Ezért a Lehet Más a Politika jelöltjei továbbra is tartják magukat ahhoz, hogy nem lépnek vissza senki javára, mivel erre kaptak a választóktól felhatalmazást.

A kampányfőnök bemutatta a párt 13 állva maradt budapesti jelöltjét, és elmondta, hogy mindannyian az eddigiek szellemében folytatják a kampányküzdelmet, az őket, illetve a pártot érő nemtelen támadások ellenére. Ilyen nemtelen támadásnak ítélte Diószegi Ernő, a budapesti 16. EVK képviselőjelöltje azt, hogy a körzetében induló MSZP-s Molnár Gyula a Lehet Más a Politika párt nevével visszaélve próbál szavazatokat szerezni.

Egy másik, a párt tudomására jutott aggályos kampánymódszerrel viszont a Fideszes Illés Zoltán élt a VI. kerületben, ahol rajta kívül már csak az LMP-s Kaszics Bálint maradt versenyben. Illés az elmúlt hétvégén három napon keresztül osztott nyomott áron élelmiszert lakcímigazolás fejében a kerületieknek, mely egyszerre veti fel a szavazatvásárlás és az illegális adatgyűjtés gyanúját.

Az LMP jelöltjei mindkét ügyben az illetékes választási bizottsághoz, Karácsony Gergely pedig a párt nevében az Országos Választási Bizottsághoz nyújt be kifogást.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek