2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Folyamatosan kifeszülő Közbiztonsági Háló – Borsod-Abaúj-Zemplén megyei adatok
Halott újszülött az ágyneműtartóban

Folyamatosan kifeszülő Közbiztonsági Háló – Borsod-Abaúj-Zemplén megyei adatok

Folyamatosan kifeszülő Közbiztonsági Háló - Borsod-Abaúj-Zemplén megyei adatokAz országos programhoz igazítottan úgymond kivetette hálóját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság is. Az akciósorozat biztató eredményeket produkált az elmúlt héten is.

Már az elmúlt évben komoly eredményeket elérő Közbiztonsági Háló program ebben az esztendőben is folytatódik. A tavalyihoz hasonló a mostani akciósorozat célkitűzése, azaz a rendőrség a társadalom által megfogalmazott elvárásokhoz igazodva biztosítsa a folyamatos közterületi jelenlétet, az állampolgári bejelentésekre történő gyors és hatékony reagálással, a jogsértések hatékony felderítésével javítsa az ország közbiztonságát és növelje a lakosság biztonságérzetét.

A március elsején kezdődött Közbiztonsági Háló program jó visszhangra talált a lakosság körében. A megye egészét érintő három hónapos akció első eredményei biztatóak. A program természetesen a közlekedésbiztonság erősítésére is kiterjed.

 

Zéró tolerancia, totális Háló

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság – a többi rendőri szervhez hasonlóan – széles körű elemzéseket hajtott végre a közterületi szolgálat hatékonyabb megerősítése érdekében. Az elért eredmények megóvása azonban csak összehangolt, együttes fellépéssel lehetséges. Ennek érdekében a megyei háló szövésében a rendőrökön kívül részt vesznek a polgárőr szervezetek, a társhatóságok munkatársai, közterület-felügyelők, természetvédelmi őrök, erdészek, hivatásos vadászok, mezőőrök, illetve a településőrök.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is kedvezően alakultak a statisztikai adatok a „Közbiztonsági Háló” újratöltése óta.

 

Eredmények április 12. és április 18. között:

● A sikeres elfogások száma meghaladta a 30-at, ebből 23 elkövetőt tetten értek, 9-cel szemben, pedig elfogató parancs volt érvényben.

● A Háló különböző bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt 56 előállítást produkált, többek között ittas vezetés, igazoltatás megtagadása miatt.

● Szabálysértési feljelentések száma: 379, többek között közlekedési szabálysértés miatt

● A Közbiztonsági Hálón a vizsgált időszakban 28 ittas vezető akadt fenn,

● Büntető feljelentések száma: 19.

● Helyszíni bírságot 344 érintettel szemben több mint két millió forint értékben szabott ki a hatóság.

● Az igazoltatások száma pedig elérte 2365-öt!

 

Az ellenőrzések során a végrehajtó állomány kiemelt figyelmet fordított arra, hogy gátat szabjon a lakosságot irritáló és félelemben tartó egyre erőszakosabb garázda jellegű, illetve a vagyonelleni bűncselekmények elkövetésének. Az elmúlt héten 474 fokozott ellenőrzést és 13 átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtottak végre Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrök. Az április 04-e és április 11-e közötti időszakban 718 rendőr 3347 munkaórában teljesített szolgálatot.

Az eddigi rendőrségi tapasztalatokból leszűrhető, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye egész területén csökkent a jogsértő cselekmények száma a közbiztonság javulása tapasztalható, az állampolgárok, pedig nagyobb bizalommal fordulnak a rendőrség felé.

 

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megöltek egy férfit Miskolcon
Elhúzódó vitás helyzet vezetett ahhoz a halálos tragédiához, aminek következtében egy 36 éves férfi megölt egy 76 éves férfit. A rendőrség azonosított…
Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…