2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Folyamatosan kifeszülő Közbiztonsági Háló – Borsod-Abaúj-Zemplén megyei adatok
Halott újszülött az ágyneműtartóban

Folyamatosan kifeszülő Közbiztonsági Háló – Borsod-Abaúj-Zemplén megyei adatok

Folyamatosan kifeszülő Közbiztonsági Háló - Borsod-Abaúj-Zemplén megyei adatokAz országos programhoz igazítottan úgymond kivetette hálóját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság is. Az akciósorozat biztató eredményeket produkált az elmúlt héten is.

Már az elmúlt évben komoly eredményeket elérő Közbiztonsági Háló program ebben az esztendőben is folytatódik. A tavalyihoz hasonló a mostani akciósorozat célkitűzése, azaz a rendőrség a társadalom által megfogalmazott elvárásokhoz igazodva biztosítsa a folyamatos közterületi jelenlétet, az állampolgári bejelentésekre történő gyors és hatékony reagálással, a jogsértések hatékony felderítésével javítsa az ország közbiztonságát és növelje a lakosság biztonságérzetét.

A március elsején kezdődött Közbiztonsági Háló program jó visszhangra talált a lakosság körében. A megye egészét érintő három hónapos akció első eredményei biztatóak. A program természetesen a közlekedésbiztonság erősítésére is kiterjed.

 

Zéró tolerancia, totális Háló

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság – a többi rendőri szervhez hasonlóan – széles körű elemzéseket hajtott végre a közterületi szolgálat hatékonyabb megerősítése érdekében. Az elért eredmények megóvása azonban csak összehangolt, együttes fellépéssel lehetséges. Ennek érdekében a megyei háló szövésében a rendőrökön kívül részt vesznek a polgárőr szervezetek, a társhatóságok munkatársai, közterület-felügyelők, természetvédelmi őrök, erdészek, hivatásos vadászok, mezőőrök, illetve a településőrök.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is kedvezően alakultak a statisztikai adatok a „Közbiztonsági Háló” újratöltése óta.

 

Eredmények április 12. és április 18. között:

● A sikeres elfogások száma meghaladta a 30-at, ebből 23 elkövetőt tetten értek, 9-cel szemben, pedig elfogató parancs volt érvényben.

● A Háló különböző bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt 56 előállítást produkált, többek között ittas vezetés, igazoltatás megtagadása miatt.

● Szabálysértési feljelentések száma: 379, többek között közlekedési szabálysértés miatt

● A Közbiztonsági Hálón a vizsgált időszakban 28 ittas vezető akadt fenn,

● Büntető feljelentések száma: 19.

● Helyszíni bírságot 344 érintettel szemben több mint két millió forint értékben szabott ki a hatóság.

● Az igazoltatások száma pedig elérte 2365-öt!

 

Az ellenőrzések során a végrehajtó állomány kiemelt figyelmet fordított arra, hogy gátat szabjon a lakosságot irritáló és félelemben tartó egyre erőszakosabb garázda jellegű, illetve a vagyonelleni bűncselekmények elkövetésének. Az elmúlt héten 474 fokozott ellenőrzést és 13 átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtottak végre Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrök. Az április 04-e és április 11-e közötti időszakban 718 rendőr 3347 munkaórában teljesített szolgálatot.

Az eddigi rendőrségi tapasztalatokból leszűrhető, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye egész területén csökkent a jogsértő cselekmények száma a közbiztonság javulása tapasztalható, az állampolgárok, pedig nagyobb bizalommal fordulnak a rendőrség felé.

 

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…