2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 405 HUF
1 GBP 480 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Nem az alacsony repülőjegyárak és az izlandi gleccserek, hanem a kormány miatt vándorolnak el a fiatalok

Nem az alacsony repülőjegyárak és az izlandi gleccserek, hanem a kormány miatt vándorolnak el a fiatalok

A köztévé Ma Reggel című műsorának mai adásban Poór Csaba, az Új Nemzedék Központ kommunikációs igazgatója alulmúlta a Fidesz kommunikációjának amúgy sem magas szintjét. Poór úr ugyanis ezt találta mondani: „Az alacsony fapados jegyárak mellett nem szabad azon csodálkozni, ha valaki szeretne külföldön szerencsét próbálni.” A műsorban olyan további remek példákkal illusztrálta a hiányszakmák tömkelegét kiváltó kivándorlást, hogy ha valaki túravezető akar lenni a gleccserek közt, akkor ehhez Izlandra kell mennie.

A Fidesz ifjúsági tagozatához köthető Új Nemzedék Központ legutóbb akkor került a figyelem középpontjába, amikor tavaly nyáron korrupciógyanús pénzosztások miatt állami számvevőszéki vizsgálatot rendeltek el ellenük, majd ez alól máig érthetetlen okok miatt büntetlenül kibújtak. Az ÚNK a kormánypárt által kitartott, törvények felett álló, valóságtól elszakadt, kontraszelektált politikai kasztnak az intézményi megtestesülése. A fiatalok többsége ugyanis nem kalandvágyból, hanem a kilátástalanság elől menekül külföldre, mert itthon nem tud becsületes munkából megélni. Ezt bizonyítja a műsorban tárgyalt felmérés is, amely szerint minden harmadik 15 és 29 év közötti honfitársunk külföldön szeretne boldogulni, ezen belül 45 százalék fontolgatja a tartós letelepedést.

A 2018-as Jobbik-kormány le fog számolni az egész országot gúzsba kötő uram-bátyám földesúri mentalitással, amelynek megszenvedője az oktatás és az egészségügy, és amely elől százezerszámra menekülnek tehetséges fiataljaink. A nép pártján állva, az egyenlő munkáért egyenlő bért elv alapján olyan országot fogunk építeni, ahol az érvényesülés útja nem a párttagság és a rokoni kapcsolatok, hanem a tehetség és a szorgalom.

Farkas Gergely frakcióvezető-helyettes, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke és Bencsik János, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A második hazai pályán
A hétvégén a Gender Racing Team számára a több szempontból is második hazai pályának számító Slovakiaringen áll rajthoz az FIA CEZ Zone Trophy talán l…