2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Triatlon világkonferencia, tiszaújvárosiakkal

Triatlon világkonferencia, tiszaújvárosiakkal

A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) és a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ)  február 24-26. között hagyományteremtő céllal Budapesten, a Novotel Hotelban tartotta meg a sportág első versenyrendezői világkonferenciáját. A 32 ország, 110 résztvevőjét felvonultató szakmai fórumon két tiszaújvárosi sportvezető is jelen volt.

A „Triatlon rendezvények a következő generáció sportolóinak” központi témával jegyzett  rendezvény nyitónapjának délelőttjén a paratriatlon, a világkupa és a világbajnoki széria versenyek szervezői beszélték át az aktualitásokat. A délutáni megnyitó ünnepségen Antonio Arimany, az ITU spanyol főtitkára, dr. Szabó Tünde, a az EMMI sportért felelős államtitkára és dr. Bátorfi Béla, az MTSZ elnöke üdvözölte a jelenlevőket. A program folytatásában Yann Le Moenner, a legendás Tour de France országúti kerékpárversenyt és a Párizs-Dakar rally versenyt is rendező Amaury Sport Organisation ügyvezető igazgatója „Piacvezető sportrendezvények” címmel tartott remekbeszabott előadást, melynek részleteit úgynevezett panel-ülésen tárgyalták ki az érdeklődők.

Szombaton egy norvég extrém-triatlon, a Norseman bemutatása után az orvosi háttér volt terítéken. Az ebédet követően a kanadai Sheila Findley, az edmontoni világkupa főrendezője vezette fel a „hogyan rendezzünk minél jobb versenyeket, ahol az elit és amatőr sportolók egyaránt elégedettek lehetnek”-témát. A sportolói tapasztalatok maximálása munkacímet viselő panel-ülésen – Findley-asszony mellett –  Oliver Schiek, a világ legjobbjaként emlegetett hamburgi triatlon verseny szervező bizottságának elnöke, Lehmann Tibor, a tiszaújvárosi világkupa, a triatlon nagyhét főrendezője, a MTSZ szakmai alelnöke és Michel Schrams, az adatrögzítést, időmérést biztosító világcég, a Mylaps képviselője cserélte ki gondolatait.
– Nagyon hasznosnak ítélem ezt a rendezvényt, melynek szakmai programját a tiszaújvárosi Márkus Gergely, az ITU sportigazgatója állította össze, míg az MTSZ a lebonyolítást vállalta magára – fogalmazott Lehmann Tibor. – Meggyőződésem, hogy  valamennyien sokat tanultunk az előadásokból, workshopokból, intenzív kurzusokból álló fórumon, mely a triatlon és multisport események fejlesztésére koncentrált. Örömteli volt látni, hogy a magyar versenyszervezők közül szinte mindenki ott volt, aki komolyan gondolja a folytatást!   

A zárónapon, vasárnap  Márkus Gergely, „Trendek és tendenciák a triatlonversenyek típusai között” címmel tartott  történelmi áttekintést arról, hogyan fejlődött a sportág, hol tartanak jelenleg és milyen törekvéseket fogalmaztak meg a jövőre nézve. Az ehhez kapcsolódó csoportos megbeszélésen Richard Downey, a négy (!) olimpiai éremmel (két arannyal, egy-egy ezüsttel és bronzzal) büszkélkedő brit Brownlee-fivérek háttércsapatának vezetője, Nicky Dick, a britek age-group csapatigazgatója és Gergő kötetlen formában cserélték ki gondolataikat kollégáikkal.
– Régóta, már a most lezáruló 4 éves stratégiánkban is szerepelt a triatlon világkonferencia megszervezése, melyet most először, Budapesten, az MTSZ munkatársaival közösen valósíthattunk meg. – hangsúlyozta Márkus Gergely. – Az ITU csapatával sikerült jó programokat szerveznünk, kiváló előadókat megnyernünk. Nagy megtiszteltetést jelentett számunkra, hogy a Tour de France ügyvezetőjét is a magyar fővárosban üdvözölhettük.  Sikerült olyan napi témákat feldolgoznunk, mint például a környezeti tényezők hatása, technikai újítások, érdekességek, melyek mind-mind hasznára lehetnek a rendezőknek.  Egyfajta közös gondolkodásmódot szeretnénk kialakítani, mely a különböző triatlon versenyeken köszönhet vissza. A konferencia remek alkalmat kínált a kapcsolatteremtésre és a partnerkapcsolatok ápolására is. A résztvevők véleményét kérdőívben kérjük ki. A kérdőívek elemzését követően az ott szerzett tapasztalatokat is felhasználjuk a legközelebbi hasonló összejövetel előkészítésénél. Célunk, hogy a jövőben 2 évente, minél több helyszínre eljutva rendezzük meg ezt a fórumot. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy nem ITU, hanem triatlon konferencia-sorozatban gondolkodunk, ahol minden versenyrendezőt meg tudunk szólítani, bármilyen versenyt is rendezzen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek