2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

MSZP:Nyomozunk a 22 millióba kerülő jelentés ügyében

Miskolc Megyei Jogú Város februári közgyűlésén, az elmúlt héten csütörtökön, dr. Kriza Ákos polgármester kijelentette: a Miskolc Holding gazdálkodásáról készült könyvvizsgálói jelentés nyilvános, azt bárki megtekintheti. A közgyűlés befejeztével a polgármester személyesen közölte velem, az MSZP frakcióvezetőjével, hogy a Miskolc Holding Zrt. székházában bármikor megismerkedhetünk a szóban forgó dokumentummal. Azzal a nyilvános jelentéssel, melynek elkészítése – mint utóbb megtudtuk – 22 millió forintjába került a városnak. Azzal a nyilvános jelentéssel, melyben súlyos vádakkal illetik a Miskolc Holding volt menedzsmentjét, közvetve az előző városvezetést.  

Én magam, illetve dr. Mokrai Mihály és dr. Tompa Sándor képviselőtársaim dr. Kriza Ákos nagylelkű felajánlásával élve a február 9-ére egyeztetett időpontban el is mentünk Holding székházába. Ott közölték velünk, hogy a jelentés egyetlen (!) példányban létezik, azt pedig a polgármester magához kérette. Kerestük a polgármestert a városházán, de nem sikerült elérnünk. Ismét szabadságon van ugyanis. Azt nem sikerült megtudnunk, hogy a januári sítúráját folytatja-e februárban, vagy más, halaszthatatlan teendői, netán egyéb gondjai miatt elérhetetlen-e, de ezt nem is állt szándékunkban firtatni. Mi tájékoztatást szerettünk volna kapni, megismerni a dr. Kriza Ákos által nyilvánosnak mondott jelentést.

Ezt sem sikerült elérnünk. Sem tegnap, sem ma. Dr. Zsiga Marcell alpolgármester (ő hivatott a polgármestert helyettesíteni) semmiről sem tud. De Pintér Zoltán kabinetfőnök sem. Illetve annyit azért tudnak, hogy az egyetlen példányban elkészült jelentést a polgármester átadta egy ügyvédnek. Hogy ki ez az ügyvéd, arra a polgármestert helyettesítő alpolgármester nem tudott válaszolni.  

Létezik tehát egy nyilvános könyvvizsgálói jelentés, amelyet nem tekinthetnek meg a város önkormányzati képviselői, a város lakói. Egy nyilvános, 22 millió forintba került jelentés, melyet legalábbis a Holding irattárában illendő lett volna iktatni. Ehelyett ez a jelentés a szabadságát töltő polgármester birtokából egy egyelőre még általunk nem ismert ügyvédhez került. Egy ügyvédhez, akiről a polgármestert helyettesítő alpolgármesternek fogalma sincs, hogy ki lehet.

Nem adjuk fel, nyomozunk tovább. Reméljük, sikerrel járunk, mi, városi képviselők, miskolci lakosok.

Dr. Simon Gábor, önkormányzati képviselő, Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése MSZP-frakciójának vezetője, miskolci lakos.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek