2022. 05. 27. péntek

Hella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 460 HUF

MSZP: kárpótolja a kormány a rokkantsági ellátást kapókat!

Az MSZP azonnali intézkedéseket és kárpótlást sürget a rokkantsági ellátást kapóknak az Alkotmánybíróság (Ab) pénteki határozata alapján. Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke pénteki sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy az Ab kimondta: a rokkantsági ellátások felülvizsgálatakor érdemben kell vizsgálni a rokkant állapotának megváltozását, és az Országgyűlésnek 2019. március 31-ig eleget kell tennie ezzel összefüggő jogalkotói feladatának.
Az ellenzéki politikus a döntést úgy értékelte, “az Alkotmánybíróság a népnek adott igazat az elnyomó hatalommal szemben”.
Elmondta, hogy az Ab által kifogásolt rendelkezések 186 ezer embert érintettek, a kormány annak révén emberek tízezreitől vette el az ellátást vagy csökkentette annak összegét. Szerinte a törvénymódosítás emberek tucatjait hajszolta öngyilkosságba.
Korózs Lajos közölte, követelik, hogy a kormány azonnal alkossa meg azokat a szabályokat, amelyek elégtételt adnak a megalázott embereknek.
“Ez a könyörtelen, elnyomó hatalom, amely itt ül a nyakunkon, azonnal alakítsa át a költségvetést” – mondta. Hozzátette: hozzák meg azokat az intézkedéseket, amelyek kárpótolják az érintetteket, illetve azok családját.
Az ellenzéki politikus azt mondta, ha a kormánypártok nem nyújtják be az Országgyűlésnek jövő hét elejéig a szükséges jogszabály-változtatásokat, akkor az MSZP beterjeszti azokat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum