2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Momentum:Horváth képviselő szólalt fel hazája parlamentjében a magyar sajtószabadságért

Momentum:Horváth képviselő szólalt fel hazája parlamentjében a magyar sajtószabadságért

Nem csak a magyar közéletben és a nemzetközi sajtóban, hanem már a közvetlen szomszédainknál, a horvát parlamentben is téma a magyar sajtószabadság kérdése.
Bojan Glavasevic a legutóbbi parlamenti ülésen számon kérte hazája miniszterelnökét, hogy miért nézi tétlenül az uniós értékek magyar semmibevételét. Glavasevic felszólalásában autokratának és korruptnak nevezte Orbán Viktort, szerinte a magyar miniszterelnök a szolidáris és emberközeli Európa minden gyengeségét felhasználja, hogy igazolja a szabadságjogok megsértését. A horvát képviselő az Index ellehetetlenítését hozta fel példának, amely egyértelmű bizonyítéka a magyar médiapiac egyoldalúvá válásának – itt hangzott el a múlt hét pénteki tüntetés legfőbb gondolata, magyar nyelven: “Szabad ország, szabad sajtó”.

A Momentum EP képviselőihez hasonlóan Glavasevic is elsődlegesnek tartja a jogállamiság kérdését az uniós források kifizetésénél, és sajnálattal konstatálta, hogy a horvát soros elnökség alatt a jogállamiság kérdése háttérbe szorult.

A Momentum és a szabad, független sajtóért küzdő magyarok köszönik a horvát képviselő kiállását. Továbbra is hiszünk abban, hogy az unió döntéshozói segítenek gátat szabni az orbáni, populista politika térnyerésének, ennek pedig egy fontos lépése, amikor már különböző nemzetek politikusai helyi szinten állnak ki a magyarok mellett és a korrupt magyar kormány ellen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek