2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Miskolcot nem lehet következmények nélkül gettósítani

A Jobbik feljelentése alapján nyomozást rendelt el a Miskolci Rendőrkapitányság közokirat hamisítás gyanúja miatt. Jakab Péter, a Jobbik polgármesterjelöltje és Szemes István, a párt lyukói képviselőjelöltje azért tett feljelentést, mert az elmúlt években az önkormányzat Lyukóvölgyben lakóingatlannak nem minősülő ingatlanokba adott ki tömegével lakcímkártyát, ezzel pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a vidékről beköltöző igénytelen emberek elgettósítsák a városrészt.
A gettók nem maguktól alakultak ki Miskolcon, hanem létrehozták őket például úgy, hogy a hatóságok zöldségtárolóként vagy istállóként nyilvántartott épületekbe adtak ki, és adnak ki mind a mai napig lakcímkártyát, kezdte sajtótájékoztatóját Jakab Péter. Mint mondta, Lyukóvölgyben 1992 óta nem adtak ki építési engedélyt, ennek ellenére ma már kb. négyezren élnek a városrészben, jelentősen terhelve Miskolc szociális ellátórendszerét és közbiztonságát is. Miközben Kriza Ákos gettófelszámolásról beszél, szocialista elődjével együtt olyan környezetet teremtett Miskolcon, amely mágnesként vonzza a segély és a bűnözés reményében az antiszociális elemeket. Miskolcot nem lehet következmények nélkül elgettósítani, bízunk a nyomozás eredményességében, tette hozzá Jakab Péter.

Szemes István elmondta, mivel alábányászott területről van szó, lakás hivatalosan szinte nincs is Lyukóvölgyben, aki pedig ennek ellenére kiadja a lakcímkártyát az közokirat hamisítást követ el. Örülünk, hogy hosszas küzdelem után végre elértük, hogy a rendőrség indítson nyomozást az ügyben, amely része a Jobbik ingyenes gettófelszámolásának. Azokat, akik kiadták a lakcímkártyákat, és ezzel pokollá tették miskolciak sokaságának a hétköznapjait, meg kell büntetni, a kiadott lakcímkártyákat pedig érvényteleníteni kell. Rombolóknak semmi keresnivalójuk nincs Miskolcon, és azoknak sem, akik beengedték őket a városba, nyomatékosította a Jobbik álláspontját Szemes István.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…