2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

„Miskolcon nincs helyük a rendbontóknak”

Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármesterének  „Miskolcon nincs helyük a rendbontóknak” címmel tartott sajtótájékoztatójának sajtóanyaga:
Azoknak, akik most vonulnak, és az Avast politikai játszótérré változtatják nem az emberek biztonságérzete a fontos, hanem a politikai támogatás megszerzése.

Az Avason élők elmondása alapján, az elmúlt egy- másfél évben pozitív irányba mozdultak el a dolgok. Idéznék egy levélből, amit egy az Avason élő hölgy küldött azzal, hogy ez nem csak az ő véleménye, hanem az avasiak nagy többségéé:

„Elkeserítő, hogy már megint játszótérré próbálják degradálni a lakótelepet, ahol a mindennapjaink jelentős részét töltjük. Ráadásul éppen akkor teszik ezt, amikor kissé nyugodtabbak a kedélyek, mint az utóbbi években, hónapokban. Az Avas nem olyan rossz hely, mint amilyen a híre.”

Ezt tették tönkre azok, akik csupán politikai haszonszerzésre használják fel városunkat, városunk lakótelepét. A miskolci és az avasi emberek nyugalomra vágynak. Azt szeretnénk, ha szeretett lakóhelyünkről végre nem ilyen hírek látnának napvilágot.

2005- 2009. közötti időszakban több száz család, fészekrakó költözött az Avas városrész lakásaiba. Megnövekedett a bűncselekmények száma, elkriminalizálódott a városrész. Az előző városvezetés úgy próbálta felszámolni a fészekrakó lakásokat, hogy 8 millió forintért visszavásárolta azokat, melyeknek piaci értéke 2 millió forint volt. Tették mindezt állami pénzen.

Az ország legnagyobb szabású közmunkaprogramjának segítségével mi szakítottunk a segélyosztogatás szemléletével.

Városi rendeletünknek köszönhetően csak az kap segélyt, aki lakókörnyezetét rendben tartja. Szerintünk csak így lehet megadni a társadalomba való visszailleszkedés esélyét azok számára, akik elszoktak a munkától, mert munka nélkül is jól éltek. Akik pedig ezt a segítő kezet ne
m fogadják el, nincs helyük ebben a városban!

Nincs szükség aláírásgyűjtésre sem, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy megoldás kell.

A helyi szocialisták azt sem tudják, hogy hány darab ingatlan jutott – ahogy ők mondják- “bűnözői körök” tulajdonába. Mi pontosan tudjuk, és nem csak a számokat, hanem azt is, hogy kik lakják és hol, köszönhetően a 2011 januárja óta zajló hatósági ellenőrzéseknek.

Összességében 273 fészekrakó lakás van az Avas városrészben, melyből 48 lakást sikeresen kiürítettünk. Az együttélés szabályait be nem tartó családok elköltöztek és mára nagymértékben konszolidálódott a helyzet. Megerősítettük a rendőrséget, a közterület- felügyeletet, elindítottuk a mezőőri szolgálatot, átfogó hatósági ellenőrzéseket tartunk, a helyi rendeletek betartását ellenőrizzük hétről- hétre a város különböző pontjain. A fészekrakós lakásokat közösségi tulajdonba kell emelni. Mi azonban nem a hasunkra ütünk és jelentjük ki, hogy vegyünk el innen meg innen 1 milliárd forintot, hanem tárgyalásokat folytatunk a lehető legjobb megoldás érdekében.

A négy éves megbízatást arra kaptuk, hogy rendet tegyünk, amit meg is teszünk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek