2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Miskolcon is elindul a béruniós aláírásgyűjtés

Egy magyar ember munkája semmivel sem ér kevesebbet, mint egy németé, hangzott el a Jobbik miskolci sajtótájékoztatóján annak kapcsán, hogy a párt Miskolcon is elindítja az aláírásgyűjtést a bérunióért.

Pakusza Zoltán, a Jobbik miskolci képviselője szerint a borsodi megyeszékhely nemcsak a nyugat-európai, de a nyugat-magyarországi bérektől is egyre távolabb kerül, ráadásul a Fidesz béremelés helyett olcsó ukrán vendégmunkásokkal akarja továbbra is alacsonyan tartani a fizetéseket.

A Jobbik szóvivője, Jakab Péter úgy fogalmazott: a Fidesz elárulta a miskolciakat, amikor a városi közgyűlésben leszavazta a nyugat-európai béreket célul kitűző béruniót, ezért a legerősebb ellenzéki párt most már nem a kormánypárthoz, hanem a miskolciakhoz fordul: „közösen kell kiharcolnunk a béruniót, vagyis azt, hogy egyenlő munkáért egyenlő bér járjon, hiszen egy miskolci munkája semmivel sem ér kevesebbet, mint egy berlini dolgozóé”.

A szóvivő elmondta: jövő májusig egymillió aláírást kell összegyűjteni az Európai Unió tagállamaiban ahhoz, hogy az Európai Bizottság kötelező érvénnyel foglalkozzon a béremelés kérdésével, ami Jakab szerint a szülőföldön történő boldogulás záloga.

Aki a béruniót támogatja a saját családját támogatja, összegzett a politikus, hozzátéve, az aláírásokat a párt Hunyadi utca 4. alatti irodájában, valamint a jobbikos standoknál várják, interneten pedig a www.berunio.hu oldalon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…