2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Miskolcon a hatóság a saját maga által meghirdetett szemlére sem megy el

Felháborító, hogy a közpénzen fenntartott Miskolc TV törvénytelenségről beszél az annabányai bejárás kapcsán, amelyet nem a Jobbik tartott, hanem a putnoki jegyző hirdetett meg – mondta keddi sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán, a Jobbik önkormányzati képviselője és Szemes István, a Települések Megmaradásáért Egyesület elnöke.


Hangsúlyozták, a bejárás közterületen zajlott, melyen Szemes István, mint egy környezetvédelmi egyesület elnöke, Pakusza Zoltán pedig mint a terület önkormányzati képviselője volt jelen. Szerintük sokkal inkább az ott lévő törvénytelen állapotokat kellett volna kiemelni, hiszen a MIK Zrt. által kezelt ingatlanok jelentős részéből a szennyvíz kezeletlenül folyik el, szennyezve a környezetet, az ivóvízbázist és melegágya a hepatitis terjedésének is. Ráadásul ezek az állapotok évek óta fennállnak, amit már 2011-ben is jelzett a Települések Megmaradásáért Egyesület a város hatóságainak, amelyek azóta is képtelenek megbirkózni a problémával.

Pakusza azt is javasolta, meg lehetne kérdezni a putnoki jegyzőt is – akinek a miskolci jegyző érintettsége miatt kell eljárni az ügyben –, hogy miért nem tiszteli meg a miskolciakat azzal, hogy a saját maga által meghirdetett bejáráson megjelenik. Azt szintén megkérdezné a képviselő, hogy szakmailag milyen munkát végez a jegyző, hiszen hosszú évek óta nem képes pontot tenni ennek az ügynek a végére.

A Jobbik folyamatosan nyomást fog gyakorolni a hivatalos szervekre – hangsúlyozta Pakusza –, hogy állítsák helyre a törvényes állapotokat és kiemelte azt is, hogy a közpénzből fenntartott hivatalok és hatóságok véleményük szerint nem az adófizetők érdekeit tartják szem előtt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…