2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Mire ösztönöz a közmunkabér?

A sajtóban megjelent hírek szerint Pintér Sándor bejelentette, hogy a közmunkások számára fizetendő bér sokkal ösztönzőbb lesz a segélyeknél: 57 ezer forint havonta, melyet a közmunkásnak hetente, munkája arányában fizetnek. Ez a megnyilvánulás azt mutatja, hogy a kormány vagy arrogáns szinten tudatlanként kezeli az embereket, vagy maga sincs tisztában a mai helyzettel. Jelenleg ugyanis rendszeres szociális segélyként 28.500 forintot tudnak felvenni az arra jogosultak. Tehát ha a tervezett 4 órás közfoglalkoztatás valósul meg tömegesen, akkor az 57 ezer forintnak a fele jár, ami pontosan 28.500 forint. Ez lesz az a végtelenül ösztönző bérezés, amivel munkába kívánják csábítani az ingyenélőket? Ebből a pénzből kell majd megélnie az éveket, évtizedeket tisztességesen ledogozott, önhibáján kívül munkanélkülivé vált magyaroknak?

A kormány legfőbb célja világos: minél kevesebben jelentkezzenek közmunkára, így ne kelljen az államkasszából se segélyt, se közmunkabért, se álláskeresési járadékot fizetni. Mi lesz így a munka nélkül maradtakkal? Külföldre vándorlás, éhenhalás, bűnözés?

A Jobbik elutasítja ezt a kormányzati kész átverés show-t és javasolja, hogy a közmunkások teljes munkaidőben, bejelentett főállásúként vehessenek részt a közmunkaprogramban.

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…