2024. 03. 4. hétfő

Kázmér
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Gaudi-Nagy Tamás fellép a politikai okokból meghurcoltakért

Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője levélben fordult a kormányfőhöz annak érdekében, hogy a 2006 őszén kilőtt szemű, megvert, megkínzott, önkényesen fogva tartott károsultak teljes köre jóvátételt kaphasson, a rendőrterror felelősei végre feleljenek bűniekért és a 2006 őszén, illetve 2002-2010 között politikai okból elítéltek, meghurcoltak végre mentesüljenek. A témában a Nemzeti Jogvédő Szolgálat 2011. július 13-án tartott sajtótájékoztatót, ahol többek között a nyilvánosságra még nem került Balsai-jelentésből ismertettek részleteket.

A jogvédő emlékeztette a miniszterelnököt arra, hogy közel öt év eltelt 2006 ősze óta, de mégis több százan vannak, akik nem kaptak kártérítést. Emellett a felelősök még mindig büntetlenek és a koncepciós elítéltek, eljárás alá vontak számára pedig még mindig nem jött el az igazság pillanata.

A jogvédő jelezte: amennyiben augusztus 31-ig nem kap kedvező választ levelére, úgy a rendezetlen kárigények mielőbbi elintézése érdekében kezdeményezi a jóvátételről szóló országgyűlési határozat megfelelő tartalmú módosítását.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az Országos Közös Akarat (OKA) 2024.02.20-ára – a kirobbant „kegyelmi botrány” után – összehívta a magyarországi gyermekvédelemmel foglalkozó civil és…

További cikkek

Hadüzenet összefogással
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023 nyarán alakított munkacsoportot az illegális dohánykereskedelemmel szemben. A legújabb intézkedés részeként a …