2022. 01. 18. kedd

Piroska
1 EUR 357 HUF
1 GBP 427 HUF

Mi jön még?! – Az államcsíny első áldozatai az önkormányzatok lehetnek

Már ki is mutatta a foga fehérjét az Orbán-kormány alig egy nappal a teljhatalmat biztosító törvény elfogadása után! A március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet óta semmilyen segítséget nem kaptak az önkormányzatok a védekezéshez, azt kizárólag a saját hatáskörben, a saját terveik és természetesen a saját forrásaik alapján hozták meg.

Akadtak persze olyan kormánypárti polgármesterek, akik szinte ámokfutásba kezdtek és csúnyán vissza is éltek a hatalmukkal, ugyanakkor településvezetők többsége számos, a lakosság védelmét szolgáló intézkedést hozott már. Nem szabad elfeledni, hogy a helyi viszonyokat mindig a helyi emberek, a helyi vezetők ismerik a legjobban! Ők tudják, hogy mire van szüksége egy településnek, milyenek a helyi adottságok és mi szolgálja legjobban a lakosság érdekét és védelmét! Ennek szellemében cselekedtek eddig is, ráadásul úgy, hogy semmilyen kormányzati segítséget nem kaptak!

Most egy salátatörvénybe csempészve éppen ezeket az intézkedési jogaikat venné el a kormány, ami szerintünk nem más, mint egy diktatórikus beavatkozás az önkormányzatiságba, ami ráadásul a hatékonyság rovására mehet és sok ember életébe kerülhet. Az ellenzék nem véletlenül volt és van is azon az állásponton, hogy a jelenleg regnáló kormány még a soha nem tapasztalt járványhelyzetben sem érdemes arra a bizalomra, hogy időkorlát nélküli döntési jogkört kapjon, hiszen visszaél azzal! Az önkormányzatiság és a demokrácia végét jelentené, ha a fideszes kétharmad – feltéve a koronát az elmúlt tíz év jogtiprásaira -, a veszélyhelyzet ürügyén elvonná a választott önkormányzatok, polgármesterek önálló döntési jogkörét! A salátatörvényük szerint a veszélyhelyzet ideje alatt a polgármester, főpolgármester döntéséhez szükséges lenne a jövőben a megyei, fővárosi védelmi bizottság előzetes jóváhagyása.

Követeljük a kormánytól, hogy vonja vissza az önkormányzati testületeket ellehetetlenítő javaslatát! Ne a jogaikat csorbítsa, hanem biztosítson végre anyagi forrásokat számukra és segítse őket a védekezésben!

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke, önkormányzati szakpolitikusa

Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke, önkormányzati szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum