2022. 12. 9. péntek

Natália
1 EUR 418 HUF
1 GBP 486 HUF

Mesebeszéd helyett feleleős gazdálkodás

MESEBESZÉD HELYETT FELELŐS GAZDÁLKODÁST

 A Velünk a Város frakciója, ahogyan Miskolc vezetése, változatlanul nyitott a város fejlődését segítő megalapozott és értelmes javaslatokra. Sajnálattal tapasztaljuk, most már sokadszorra, hogy a Fidesz képviselőire ebben a tekintetben sem számíthatunk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ma, az egykori Mesecukrászda előtt csúsztatásokból, hamis állításokból komponált, lehangoló színvonalú mesebeszédüket ne tartottuk volna érdemesnek meghallgatni.

Volt benne ugyanis továbbgondolásra érdemes részlet. Ilyen az elvesztegetett időre való figyelmeztetésük. A Velünk a Város frakciói tagjai egyetértenek ezzel, ugyanakkor a tényektől sem tekinthetünk el: a Fidesz irányítása alatt 2010 óta olyan mértékben hanyagolták el az önkormányzati lakásállomány műszaki állapotának megőrzését, hogy mára elkerülhetetlenné vált a felújításuk. Ehhez viszont nem hagyott pénzt a kasszában a Fidesz, az új városvezetést több tíz milliárd forintos költségvetési hiány várta.

Emlékeztetnünk kell arra is, ahogy az előző városvezetés hagyta a bérlakások lepusztulását, mit sem törődött a bérleti díjak szinten tartásával. Elmaradtak a bérleti díjak értékelései, a mérsékelt és szükséges emelések, amelyek fedezhették volna a lakások fenntartásának költségeit. Miközben az ingatlanpiacon az árak megsokszorozódtak, a fideszes városvezetés 2013 óta nem nyúlt a bérleti díjakhoz. A Velünk a Város frakciója elkötelezett a Nagy-Miskolc program megvalósításában, amelynek egyik fontos eleme a fiatalokat, pályakezdőket is megszólító bérlakásprogram újraindítása, ehhez teremt forrást a piaci viszonyokhoz képest is szerény díjnövekedés. A bérleti kauciók estében a kormánypárti képviselők követik pártjuk által elvárt, a valóságot bármilyen ügyben megtagadó hamisításait. A kaució ugyanis nem teljes körűen emelkedik, a bérlőknek csak az új bérleti díjhoz igazított különbözetét kell befizetniük, az összeg nem vész el, a bérleti jogviszony megszűnését követően visszakapják. Az önkormányzat segítségére továbbra is számíthatnak a nehezebb sorban élők, róluk gondoskodik a kedvezményes, támogatott szociális bérlői program.

Szomorúan látjuk, hogy kormánypárti képviselőtársaink ismét mindent elkövetnek, hogy riadalmat keltsenek a miskolciak körében. A Fidesz akkor közelítené meg valamennyire a valóságot, ha számot adna arról, miért nem volt számára fontos a bérlakásban élő miskolciak érdeke, lakhatási körülményeinek javítása és az önkormányzati ingatlanvagyon értékalapú megőrzése városvezetésük alatt. Nem várjuk el, hogy erre válaszolni fognak, a miskolciak az elmúlt egy év során is megtapasztalhatták, hogy az emberi és anyagi vonatkozású károkozásban tudnak maradandót alkotni, azok elhárításában viszont szerepet és felelősséget sosem vállalnak. De a mesebeszéd az megy nekik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem …

További cikkek

Rablás egy üveg borért
A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez. Rablás bűntett elkövetésének me…