2022. 05. 25. szerda

Orbán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Minden egészségügyi dolgozónak, és az összes bentlakásos szociális intézmény dolgozójának meg kell duplázni a bérét!

DK: Minden egészségügyi dolgozónak, és az összes bentlakásos szociális intézmény dolgozójának meg kell duplázni a bérét!

Bár még nem döntött, a kormány azt terjeszti úton-útfélen, hogy végrehajtja a DK tavaszi járványügyi intézkedéscsomagjának egyik fontos pontját, és megduplázza az orvosok bérét. Azt nem tudni, hogy miért kellett erre fél évet várni, ahogy egyelőre azt sem, valóban minden érintett meg fogja-e kapni a járvány miatt különösen szükségessé váló juttatást.

A Demokratikus Koalíció szerint minden egészségügyi dolgozónak; orvosnak, ápolónak és minden kórházi dolgozónak, valamint az összes bentlakásos szociális intézmény dolgozójának is meg kell duplázni a bérét! Nem akarjuk azt látni, hogy a kormány nem a megoldásra, hanem csak újabb sikerjelentésekre és propaganda-hőstettekre törekszik, ehhez pedig elegendőnek tartja egy szűk csoport bérének a rendezését. Ha most, az utolsó utáni pillanatban sem duplázzák meg minden egészségügyi és bentlakásos szociális intézményben dolgozó bérét, azt az ellátás nélkül maradó magyarok fogják megfizetni: jobb esetben az egészségükkel, rosszabb esetben az életükkel.

Varga Zoltán
A DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum