2022. 09. 27. kedd

Adalbert
1 EUR 409 HUF
1 GBP 457 HUF

Megújult a girincsi Katica lakásotthon a MOL Petrolkémia munkatársainak segítségével

A dolgozók önkéntességi pályázatai közül 49-et valósít meg idén a MOL-csoport.
A MOL-csoport 1500 munkavállalója vesz részt a programban 12 különböző országból.
2018-ban külön hangsúlyt fektet a MOL a tudás alapú önkéntességre.
Az önkéntes program indulása óta 76 dolgozói ötlet valósulhatott meg, több mint százezer euró értékben.

Vállalati önkéntesek segítségével újult meg a girincsi Katica különleges lakásotthon. A MOL-csoport önkéntességi ötletpályázatának lényege, hogy a cég dolgozói saját maguk jelölhetnek olyan helyi közösségeket vagy szervezeteket, ahol meglátásuk szerint leginkább szükség van a segítségre. A dolgozók önkéntességi ötletei közül közel 50-et valósítanak meg idén a MOL-csoport munkatársai, melynek legutóbbi állomása június 22-én a girincsi lakásotthon volt. Az idei évtől 12 ország 1500 MOL-os dolgozója segíti a helyi közösségeket, nonprofit szervezeteket – a program indulása óta összesen eddig több mint százezer euróval.

A MOL-csoport önkéntességi ötletpályázata egy éve azért jött létre, hogy a vállalat a munkatársak aktív bevonásával még jobban megismerje a helyi közösségek igényeit, és így a lehető leghatékonyabb formában tudjon segítséget nyújtani. A program alapgondolata szerint a helyi dolgozók aktív bevonása különösen fontos, hiszen ők első kézből látják, a saját helyi közösségeiknek mire van szükségük. A hagyományos önkéntesi tevékenység mellett külön hangsúlyt feketet a MOL arra, hogy a dolgozók szakmai tudásukkal is segítsék a közösségek munkáját és mindennapjait. A közös önkéntességi programok emellett építik a csapatszellemet is, ez pedig pozitív hatással van a munkavégézésre.

A program legutóbbi magyarországi állomása június 22-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Girincs, ahol a Katica különleges lakásotthont újította fel a MOL több mint húsz dolgozója, hogy az ott lakó gyerekek megújult környezetben tudjanak felnőni.

“A Katica lakásotthont a közelben lakó egyik kollégánk javasolta a pályázaton, mert látta, tényleg nagy szükség van a felújításra, mi pedig nagyon örülünk, hogy a falak, nyílászárók, radiátorok festésével segíthettünk. Egyrészt a megye egyik fő munkaadójaként ez kötelességünk, másrészt számunkra is felelmelő érzés az önkéntes munka: nem csak adunk, kapunk is” – mondta Huff Zsolt, a MOL Magyarország downstream ügyvezető igazgatója.

A MOL dolgozói idén még számos kistelepülésre szeretnének eljutni, hogy az ottani  hátrányos helyzetű csoportoknak szebbé tegyék a környezetet, segítsék  a rászorulókat. Az önkéntességi programban a MOL-csoport működési területéről már 12 ország vesz részt, így Magyarország mellett Horvátország, Szlovákia, Románia, Olaszország, Csehország, Szerbia, Pakisztán, Oroszország, Szlovénia, Bosznia és Hercegovina és Ausztria.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek