2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Meddig fog járni az avasi kampánybusz?

Ezt a kérdést tett fel csütörtöki sajtótájékoztatóján Badány Lajos, aki szerint a Fidesz és az MSZP ismét kampánytémává tette az Avas 3. ütemében lakók által régóta várt 31-es számú buszjáratot.
A Jobbik miskolci alelnöke elmondta: a 31-es busz 7 év után újra a kilátó végállomásig közlekedik, közvetlen elérést és gyors eljutást biztosítva az itt élők számára a Semmelweis kórház és a Tiszai pályaudvar felé. Ugyanakkor – tette hozzá – sokan még emlékeznek rá, nem ez az első eset, amikor visszaadják e közel 20 éven át közlekedő járatot a helyi lakosságnak. Így tett a szocialista városvezetés 2010-ben, egy hónappal az önkormányzati választások előtt, amikor buszprojekt a helyi szocialista jelölt kampányelemeként jelent meg, most pedig a 2014-es választások előtt a Fidesz teszi ugyanezt. A kérdés sokkal inkább az: miért kellett mindkét városvezetésnek nagykoalíciós egyetértésben megszüntetnie? Akkor most nem vitatkozhatnának azon, hogy melyikük adta vissza.

Badány Lajos felhívta a propagandaintézkedésekkel kampányoló politikai szervezetek figyelmét: ne ámítsák a helyi lakosságot, és ne az őszi választások eredményétől tegyék függővé e kulcsfontosságú járat megtartását. A Jobbik vezette önkormányzat elkötelezett lesz ebben a kérdésben. Egyben kiemelte: az évente cserélődő MVK vezetés részéről kérjük megvizsgálni a szintén nemrégen indított, 38-as buszjárat útvonalának meghosszabbítását az Avas városközpontig. A kilátónál levő végállomást ugyanis az egész városrész utazóközönsége csak átszállással tudja elérni, amely időveszteséggel és többlet költséggel is jár, melyet a lakosság többsége nem tud vállalni. Emiatt a járat kihasználtsága is sokkal alacsonyabb, mint az útirányba eső, valós forgalmi igény.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…