2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Luxusautó a lakosság pénzén

Megdöbbenve olvasta Borsod-Abaúj-Zemplén megye lakossága a Közbeszerzési Értesítőben, hogy a Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft. luxuskategóriás jármű bérlésére írt ki pályázatot. A tárgyi gépjárműnek minimum 100 kW teljesítményű motorral, könnyűfém felnivel, bőrüléssel, kétzónás digitális klímával, tolatókamerával kell rendelkeznie.
A nonprofit kft. a Sajó Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési társulással áll szerződésben, tehát a társulás által lefedett terület szemételszállításáért felel, amiért a lakosoktól tetemes díjat szed. Honlapjuk állítása szerint nekik lényeges, hogy a lakosok érezzék, ők is fontos részei a projektjeiknek, ami jelenleg abban nyilvánul meg, hogy a folyamatosan emelkedő szemétszállítási díjakkal kifizettetik a vezetőknek bérelt luxusautók költségeit. Vajon a lakosok szerint is közös cél a luxusautó? Milyen feladatok ellátására kell ugyan egy hulladékkezelő nonprofit cégnek egy ilyen komoly felszereltségű autó? El nem tudom képzelni és minden valószínűség szerint Kazincbarcika és Ózd lakosai sem értik.

A Jobbik kivizsgálja az ügyet, és amennyiben szükséges megteszi a jogi lépéseket azért is, mert a felügyelő bizottságon is átment a közpénzből történő 22 millió forintos beruházás.

Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek