2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF

DK: Kvótáért Schengen – Orbán veszi el a magyarok szabad utazáshoz való jogát

Angela Merkel német kancellár szerint a schengeni övezet fenntartásához elengedhetetlen a menekültek elosztását célzó kvóták bevezetése. Németország ezzel megerősítette a DK által már korábban tett figyelmeztetést: a magyar állampolgárok a szabad utazás jogát veszíthetik el az Orbán-kormány Európa-ellenes menekültpolitikája miatt.
Újra visszatérhetnek azok az idők, amikor a magyar családok kígyózó sorokban várakoznak a határon, hogy átessenek az útlevelek és a csomagok ellenőrzésén. A 2007-ben a magyar baloldal által kiharcolt szabad utazás jogát most a magyar jobboldal veheti el a magyar állampolgároktól. Angela Merkel világossá tette, hogy a jogokkal kötelességek is együtt járnak. Mivel az Orbán-kormány kihúzta magát a kötelességek alól, most minden magyar állampolgár elveszítheti egyik legfontosabb jogát, a schengei övezetbe tartozást.

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz a magyar emberek szabad mozgását is feláldozná Európa-ellenes menekültpolitikája oltárán. A DK szerint az európai politikusok nyilatkozatai alapján a magyar kormány megbüntetésének következő fejezete az EU-s fejlesztési pénzek megvonása lehet.

Molnár Csaba
EP képviselő
Ügyvezető alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum