2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF

Lovasíjász-vetítés turnét indít a Jobbik

Ezt jelentette be szerdán Mezőkövesden Lukács Attila választókerületi elnök, és Szajlai János a kerület szervezője.

Lukács Attila választókerületi elnök a főszereplő Kassai Lajost méltatta, kiemelve a hungarikummá minősített lovasíjászatot, az élő történelemórák sikerét, a magyar múlt megőrzéséért és megéléséért végzett nemzetközileg is elismert munkát. Mint mondta, a film Kassai Lajos tevékenységével, az általa újrateremtett – csak az elődeinkre jellemző – lovasíjászattal, ennek szellemi hátterével, az abból létrejött, a világban futótűzként terjedő sporttal, Kassai Lajos kulturális életünkben betöltött szerepével foglakozik.

A Lovasíjász a tavalyi évben bemutatott magyar filmeket sorra verte meg nézettségben, ennek ellenére sok településre, például Mezőkövesdre el sem jutott. Ezért döntöttek úgy, elviszik az alkotást több településre is.

Szajlai János elmondta, a filmet tíz környező településen fogják vetíteni: az első alkalomra május 6-án Mezőkeresztesen, az utolsóra június 3-án Mezőkövesden kerül sor. A Jobbik választókerületi szervezője kiemelte: egy-két kivételtől eltekintve, mindenhol pozitívan fogadták a kezdeményezést, többen ingyen biztosították a vetítéshez szükséges helyiséget, technikai feltételeket. Szajlai János külön köszönetet mondott a szervezésben nyújtott segítségért az Ifjú Magyarok Egyesületének valamint Kaszás Gézának és Kaszás Zsuzsának.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Holnaptól 46. UTAZÁS KIÁLLÍTÁS
2024. február 22-25. között Az Utazás kiállítás a látogatói igényeknek megfelelően megújul, interaktív programokkal egészül ki, amelynek köszönhetően…