2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

LMP: pazarló presztízsberuházás helyett energiahatékonysági felújítást!

Az LMP szerint új, pazarló díszkivilágítás helyett a Parlament fűtési és világítási költségeit csökkentő, a megújuló energiákat hasznosító felújítására lenne szükség.

Tegnapi hírek szerint lassan elkészül a Parlament új díszkivilágítása, ami az adófizetőknek 470 millió forintjába került. Az LMP már korábban is elmondta: nem újabb és újabb energiapazarló presztízsberuházásokra van szükség, hanem takarékosságra, a Parlament részéről pedig példamutatásra. Ennek jegyében a párt a tavalyi költségvetéshez már beterjesztett egy módosító indítványt, amely az Országház energiahatékonysági felújítását szolgálta volna. A Parlament régi, és igen nagy terekkel rendelkező épület; fűtési és egyéb energiafogyasztása több százmillió forintba kerül évente. Az energiahasználat csökkentésére, az elektromos világítás korszerűsítésére, a fűtési rendszer felújítására és átállítására a Margit-szigeti termálvízre már hat éve léteznek tervek.

A felújítással az Országház éves szinten százmillió forintot is megspórolhatna, függetlenedne az import földgáztól és a külső áramforrásoktól. A kormánynak nem csak szájkaratéval kellene harcolnia az államadósság és a pazarlás ellen, hanem példát mutatva megváltoztatni azokat a rendszereket, amelyek az adósságot és a külső függést újratermelik.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek