2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Az LMP a Legfőbb Ügyészhez fordul és Nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezi

Az LMP a Legfőbb Ügyészhez fordul és Nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezi

A Lehet Más a Politika szerint a Magyar Szigeten elhangzott kijelentések felháborítóak, és bűncselekmények előkészületének gyanúját is felvetik. A párt Polt Péterhez fordul és a Nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezi. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett Magyar Szigeten Tyirityán Zsolt, a Jobbikkal két éve együttműködési megállapodást kötött Betyársereg vezetője, illetve Dér Zsolt olyan állításokat fogalmaztak meg, amelyek az LMP szerint felvetik bizonyos bűncselekmények előkészületének gyanúját is.

Amit a Szent Korona Rádió sátrában a két szélsőjobboldali fellépő más bőrszínűek, zsidók, illetve vezető politikusok legyilkolása kapcsán előadott, az részben nyíltan rasszista és felháborító, részben pedig konkrétan az állam és minden polgárának biztonságát fenyegeti. A párt szerint nem lehet következmények nélkül az ország egyetlen állampolgárt, illetve  állampolgári  közösséget sem fenyegetni.

Az LMP az ügyben levélben fordul Polt Péterhez. Arra kérjük a Legfőbb Ügyészt, vizsgálja meg, hogy a helyszínen elhangzottak alapján megvalósultak-e a a Büntető törvénykönyv tizedik fejezete alá tartozó egyes államellenes bűncselekmények, valamint terrorcselekmény előkészületei.

A párt egyúttal a Nemzetbiztonsági Bizottság összehívását is kezdeményezi. Azt szeretnénk, ha a konkrét eset tárgyalása mellett a bizottság megvizsgálná, hogy az elhangzottak mögött van-e olyan szervezkedés, amely nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek