2021. 09. 16. csütörtök

Edit
1 EUR 349 HUF
1 GBP 408 HUF

LMP: Paks 2 az eddigi legpofátlanabb fideszes kifizetőhely

Az LMP szerint Paks 2 nemcsak az évszázad legrosszabb üzlete, de az eddigi legpofátlanabb kifizetőhely is. A párt azonnali hatállyal leállítaná a beruházást, az adóforintok kitalicskázását pedig a közpénzmentő népszavazással fékezné meg. Szél Bernadett társelnök szerint véget kell vetni az Orbán-Putyin tárgyalások körüli titkolózásnak, ezért a nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezte, és teljeskörű tájékoztatást kért az orosz elnök legutóbbi látogatásáról.

Az LMP szerint Paks 2 nemcsak az évszázad legrosszabb üzlete, de az eddigi legpofátlanabb kifizetőhely is: még egy kapavágás sem történt, a fideszes haverok máris milliárdokat tettek zsebre a reklámköltéseken keresztül, a beruházást irányító cégvezetők fizetését pedig pár hónap alatt a duplájára növelték. Világosan látszik, hogy az orosz hitelre csak azért van szüksége a kormánynak, hogy az uniós források elapadása után is legyen mit ellopni. A párt nemet mond az oroszfüggőségre és az ország putyinizálódására: azonnali hatállyal leállítaná a paksi beruházást, az adóforintok kitalicskázását pedig az állami vezetők bérét maximalizáló közpénzmentő népszavazással fékezné meg.

Az LMP nemet mond az Orbán-Putyin paktumra, és elfogadhatatlannak tartja, hogy az orosz elnök idén már másodszorra látogat Magyarországra, anélkül, hogy a kormány érdemi tájékoztatást nyújtana a találkozók céljáról és tartalmáról. Szél Bernadett társelnök szerint véget kell vetni a titkolózásnak, ezért a nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezte, és teljeskörű tájékoztatást kért a Putyin-látogatás ügyében.

Az LMP az orosz birodalmi érdekek kiszolgálása helyett egy olyan megújuló Magyarországot építene, ahol minden adóforint jó helyre kerül, és megújuló energiaforrások biztosítják az ország függetlenségét.  A 21. századi energiapolitikával országszerte akár százezer új munkahelyet lehetne teremteni és a rezsiköltségek is jelentősen csökkennének. Az intézményesített korrupció megszüntetésével felszabaduló forrásokból pedig minőségi oktatási rendszert és mindenki számára hozzáférhető egészségügyet lehetne létrehozni. Szél Bernadett felhívta a figyelmet a szándékosan alacsonyan tartott bérek problémájára is: a fideszes bérpolitika eltörlése utáni bérrendezéssel végre mindenki tisztességesen meg tudna élni a fizetéséből.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gömörszőlősi Őszelő kulturális nap az ország mesés csücskében, a Szíves Fogadó közösségi ház átadásával és a Gömöri Termékbolt megnyitásával.  …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum