2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

LMP: Paks 2 az eddigi legpofátlanabb fideszes kifizetőhely

Az LMP szerint Paks 2 nemcsak az évszázad legrosszabb üzlete, de az eddigi legpofátlanabb kifizetőhely is. A párt azonnali hatállyal leállítaná a beruházást, az adóforintok kitalicskázását pedig a közpénzmentő népszavazással fékezné meg. Szél Bernadett társelnök szerint véget kell vetni az Orbán-Putyin tárgyalások körüli titkolózásnak, ezért a nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezte, és teljeskörű tájékoztatást kért az orosz elnök legutóbbi látogatásáról.

Az LMP szerint Paks 2 nemcsak az évszázad legrosszabb üzlete, de az eddigi legpofátlanabb kifizetőhely is: még egy kapavágás sem történt, a fideszes haverok máris milliárdokat tettek zsebre a reklámköltéseken keresztül, a beruházást irányító cégvezetők fizetését pedig pár hónap alatt a duplájára növelték. Világosan látszik, hogy az orosz hitelre csak azért van szüksége a kormánynak, hogy az uniós források elapadása után is legyen mit ellopni. A párt nemet mond az oroszfüggőségre és az ország putyinizálódására: azonnali hatállyal leállítaná a paksi beruházást, az adóforintok kitalicskázását pedig az állami vezetők bérét maximalizáló közpénzmentő népszavazással fékezné meg.

Az LMP nemet mond az Orbán-Putyin paktumra, és elfogadhatatlannak tartja, hogy az orosz elnök idén már másodszorra látogat Magyarországra, anélkül, hogy a kormány érdemi tájékoztatást nyújtana a találkozók céljáról és tartalmáról. Szél Bernadett társelnök szerint véget kell vetni a titkolózásnak, ezért a nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezte, és teljeskörű tájékoztatást kért a Putyin-látogatás ügyében.

Az LMP az orosz birodalmi érdekek kiszolgálása helyett egy olyan megújuló Magyarországot építene, ahol minden adóforint jó helyre kerül, és megújuló energiaforrások biztosítják az ország függetlenségét.  A 21. századi energiapolitikával országszerte akár százezer új munkahelyet lehetne teremteni és a rezsiköltségek is jelentősen csökkennének. Az intézményesített korrupció megszüntetésével felszabaduló forrásokból pedig minőségi oktatási rendszert és mindenki számára hozzáférhető egészségügyet lehetne létrehozni. Szél Bernadett felhívta a figyelmet a szándékosan alacsonyan tartott bérek problémájára is: a fideszes bérpolitika eltörlése utáni bérrendezéssel végre mindenki tisztességesen meg tudna élni a fizetéséből.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…