2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • LMP: Összehangolt kormányzati, fővárosi hajléktalanüldözés – Ez a gyávák módszere

LMP: Összehangolt kormányzati, fővárosi hajléktalanüldözés – Ez a gyávák módszere

A kormány, miután elhibázott gazdaságpolitikája miatt kemény ellenállásba ütközött, újra a legkiszolgáltatottabb emberekre támadt. A fővárosi kerületek országgyűlési képviselőként is működő polgármesterei a szabálysértési törvény módosításával kriminalizálnák a hajléktalanságot. Az LMP szerint ez embertelen és ostoba lépés. Összehangolt támadásba kezdett a kormány és a főváros a hajléktalanok ellen: a Parlament elé terjesztett szabálysértési törvény-módosítás szerint a szegénység bűn, a legszegényebbek pedig bűnözők. A kezdeményezők büntetni akarnak embereket azért, mert szegények és nincs hol lakniuk. Az LMP szerint ez embertelen és ostoba lépés. Rendészeti eszközökkel nem lehet egy szociális problémát megoldani, ez a lépés lakásfejlesztés helyett börtönfejlesztést jelent.

A jelek szerint a „Lázári-etika” – amely szerint akinek nincsenek milliói, az annyit is ér – gyökeret vert az egész kormánypártban és a főváros vezetésében is.
A tervezett intézkedés jól láthatóan egy támadássorozat része. Tavaly az építési törvény módosításával lehetővé tették a hajléktalanok büntetését. Erre azonnal ugrott a főváros Fideszes vezetése és helyi rendeletben pénzbírsággal, börtönnel fenyegető rendelkezést hozott a legszegényebbek büntetésére. Ezzel szinte párhuzamosan felbontotta a hosszú évek óta a hajléktalanokkal foglalkozó civil szervezetek szerződését, ami a becslések szerint több mint ezer ember utcára kerülésével járhat. Várható volt, hogy ezek a törvények és rendeletek lavinát indíthatnak el az ország településein. Kocsis Máté józsefvárosi Fideszes polgármester cinikus és demagóg „népszavazást” kezdeményezett a hajléktalanok ellen.

Az LMP felszólítja a kormányt és a főváros vezetését, hogy hagyjon fel ezzel a demagóg és embertelen politizálással. A gyávák módszere az, hogy az elesetteket, a náluk gyengébbeket támadják. Az LMP egyúttal felszólítja az Országgyűlést, hogy utasítsa el a javaslatot és kéri a fővárost, hogy sürgősen kösse meg újra az indoklás nélkül felmondott szerződéseket a civil szervezetekkel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…