2021. 07. 30. péntek

Judit, Xénia
1 EUR 358 HUF
1 GBP 421 HUF

LMP: a kormányfő ismertesse környezetvédelmi programját!

 Környezetvédelmi programjának ismertetésére szólítja fel Orbán Viktor kormányfőt az LMP társelnöke írásbeli kérdésében.

Schmuck Erzsébet szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, “rettentően” szkeptikusak a miniszterelnök azon bejelentésével kapcsolatban, amely szerint a kabinet a jövőben ezermilliárdos tételben juttat uniós forrásokat környezetvédelmi célokra.
“Abszurd, hogy az Orbán-kormány brüsszeli forrásokból erősítené meg azt a környezetvédelmi intézményrendszert, amelyet maga vert szét az elmúlt tíz évben” – fogalmazott.
Az LMP politikusa szerint a miniszterelnöknek mindenekelőtt fel kell állítania egy klímaügyi és fenntarthatósági minisztériumot, majd meg kell erősítenie a nemzeti parkokat és a környezetvédelmi hatóságokat, továbbá széleskörű társadalmi egyeztetéssel valódi klímatörvényt kell alkotnia.
Schmuck Erzsébet megjegyezte, nem számítanak ezen célok megvalósulására, helyette jó esélyt adnak arra, hogy a kormány a “haveri érdekköröknek” utalja majd át a környezetvédelemre szánt milliárdokat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Libamájkrém leves hozzávalók: 15 dkg libamáj, tejszín, 2 cikk fokhagyma, étkezési keményítő, pattogatott kukorica, őrölt fehér bors…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum