2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Legyen illetékmentes az ellopott okmányok pótlása!

A Jobbik az Országgyűlésben kezdeményezte, hogy a bűncselekmények áldozatai számára legyen ingyenes a személyes okmányok pótlása. Bővítenénk a jelenleg is kedvezményezett kört és így elérnénk, hogy azok részére, akik lopásnak vagy rablásnak áldozatul estek, ne csak a személyi igazolvány és lakcímkártya, hanem a jogosítvány, az adókártya, a TAJ-kártya vagy a diákigazolvány pótlása is illetékmentesen igényelhető legyen.
Igazságtalannak és méltánytalannak tartjuk ugyanis, hogy miután ezen személyek bűncselekmény áldozatai lettek, még az iratok elkészítésének anyagi terhe is sújtja őket. Már önmagában az is bürokratikus teher, hogy az iratokat újra kell igényelni, a Jobbik az áldozatokat legalább az anyagi teher alól mentesítené. Ezen iratok újra igénylése ugyanis akár a tízezer forintot is meghaladhatja, ami nem csak a tanulóknak, de még egy kereső embernek is komoly anyagi megterhelést jelenthet.

A Jobbik bízik abban, hogy az Országgyűlés támogatni fogja most benyújtott határozati javaslatát, és így csökkenni fognak az érintettek igazságtalan anyagi terhei.

Farkas Gergely frakcióvezető-helyettes

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum