2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF

DK: Hende Csaba rendezvényszervező céggé silányítja a honvédséget

Hosszabb interjút adott Hende Csaba, amelyben a rá bízott tárca nemlétező eredményeit próbálta sorolni. Hende örömmel újságolja, hogy mostantól az állami ünnepi események lebonyolítása honvédségi feladat lesz. Ezek szerint az a szervezet, amely az ország védelmét hivatott biztosítani, rendezvényszervező céggé alakul át.
Díszlépésekkel kíván foglalkozni az Orbán-rezsim honvédelmi tárcája, miközben nem készült el a katonai életpályamodell, a technikai felszerelések nagy része a működőképesség határán van. Nemzeti helikopter flottát vizionál a miniszter, miközben alig van működőképes helikopter és pénz sincs a beszerzésre

A Demokratikus Koalíció szerint azért sincs ok a büszkeségre, mert a honvédelemre az elmúlt években minden idők legkisebb összegét költik a költségvetésből, és ennek emelésére esély sem kínálkozik. Nem értjük, miért sorolja eredményként Hende Csaba az önkéntes tartalékos rendszer felállítását, holott ennek nagyrészt szolgálati nyugdíjasok a tagjai, akik csak azért vállalták ezt, hogy ne kelljen 16 százalékos adót fizetniük szolgálati járadékukból.

Hende miniszter arról is szólt, hogy Székesfehérvárra költöztetnék a tárcát. A DK sajnálattal állapítja meg, hogy itt lassan nem költöztetésről, hanem bezárásról beszélhetünk. Kár a sok tehetséges katonáért.

Vadai Ágnes alelnök, korábbi honvédelmi államtitkár
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Az idei évben a hagyományos, sötétedés utáni Halloween Est rendezvényünket útfelújítási munkálatok miatt nem tudjuk megrendezni, azonban 2021. október…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum