2024. 06. 25. kedd

Vilmos
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

DK: Hende Csaba rendezvényszervező céggé silányítja a honvédséget

Hosszabb interjút adott Hende Csaba, amelyben a rá bízott tárca nemlétező eredményeit próbálta sorolni. Hende örömmel újságolja, hogy mostantól az állami ünnepi események lebonyolítása honvédségi feladat lesz. Ezek szerint az a szervezet, amely az ország védelmét hivatott biztosítani, rendezvényszervező céggé alakul át.
Díszlépésekkel kíván foglalkozni az Orbán-rezsim honvédelmi tárcája, miközben nem készült el a katonai életpályamodell, a technikai felszerelések nagy része a működőképesség határán van. Nemzeti helikopter flottát vizionál a miniszter, miközben alig van működőképes helikopter és pénz sincs a beszerzésre

A Demokratikus Koalíció szerint azért sincs ok a büszkeségre, mert a honvédelemre az elmúlt években minden idők legkisebb összegét költik a költségvetésből, és ennek emelésére esély sem kínálkozik. Nem értjük, miért sorolja eredményként Hende Csaba az önkéntes tartalékos rendszer felállítását, holott ennek nagyrészt szolgálati nyugdíjasok a tagjai, akik csak azért vállalták ezt, hogy ne kelljen 16 százalékos adót fizetniük szolgálati járadékukból.

Hende miniszter arról is szólt, hogy Székesfehérvárra költöztetnék a tárcát. A DK sajnálattal állapítja meg, hogy itt lassan nem költöztetésről, hanem bezárásról beszélhetünk. Kár a sok tehetséges katonáért.

Vadai Ágnes alelnök, korábbi honvédelmi államtitkár
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek