2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Kriza hiába kérleli, Czinkné nem enged

Nem akarja a Miskolci Turisztikai Kft. vezetője, hogy szocialista képviselő is láthassa a cég iratait.
Összeférhetetlennek tartja dr. Tompa Sándor szocialista önkormányzati képviselő azt, hogy Czinkné Sztán Anikó turisztikai magáncégek tulajdonosaként irányíthatja a városi tulajdonban lévő Miskolci Turisztikai Kft-t. Minderről hétfőn számolt be a képviselő Miskolcon.


Mint azt elmondta, Czinkné Sztán Anikó novemberi kinevezése előtt több cégben is tulajdonosként, illetve ügyvezetőként szerepelt (Kalandtúra Kft., Észak-Projekt Kft., Hygiland Kft.). Ezzel kapcsolatban ő maga többször is interpellált a miskolci önkormányzat közgyűlésén, a kérdéseire adott válaszában dr. Kriza Ákos polgármester viszont arról tájékoztatta, hogy a körülményeket megvizsgálták, és nem találták összeférhetetlennek a tisztséget, mert a magáncég ügyvezetői tisztségéről Czinkné Sztán Anikó lemondott. Dr. Tompa Sándor nehezményezte, hogy az ezzel kapcsolatos vizsgálatok anyagát ugyanakkor mind a mai napig nem ismerhette meg.

Elmondta azt is, hogy több hete nem kapott választ a polgármestertől arra a kérdésére sem, miszerint a Czinkné Sztán Anikó tulajdonában lévő cégeknek van-e jelenleg üzleti kapcsolata az önkormányzattal, annak intézményeivel, cégeivel, a Miskolc Holdinggal és annak tagvállalataival. A Kalandtúra Kft.-vel kapcsolatban dr. Tompa Sándor elmondta: ez a cég 2005-ben önkormányzati területre építette kalandtúra parkját. „Úgy tudjuk, a földhasználati bérleti díj fizetésében jelentős a hátralékuk, ám azt, hogy most pontosan mennyi – többszöri kérdésünk ellenére – nem hajlandó elárulni dr. Kriza Ákos polgármester”.

De nemcsak válaszokat nem kapott a képviselő, még iratbetekintésre sem nyílt lehetősége. Még annak ellenére sem, hogy maga a polgármester is kérte Czinkné Sztán Anikót, tegye lehetővé, hogy a jogszabályok biztosította lehetőségeknél fogva dr. Tompa Sándor megismerhesse a Miskolci Turisztikai Kft. vezetőváltásával kapcsolatos dokumentumokat. Dr. Tompa Sándor tájékoztatása szerint Czinkné Sztán Anikó azt mondta neki, az ügyben az ombudsman állásfoglalására vár, s amíg a biztos nem nyilatkozik arról, hogy a képviselő is betekinthet az anyagokba, addig ez nem történhet meg.

A tájékoztatón dr. Tompa Sándor firtatta azt is, hogy Czinkné Sztán Anikó milyen alapon töltheti be egyidejűleg a Miskolci Városfejlesztési Kft. felügyelő bizottsági elnöki tisztét, miközben ez a városi cég menedzseli a Miskolci Turisztikai Kft. projektjeit. Szerinte az is „érdekes szerepvállalása az üzletasszonynak, hogy az önkormányzati kampányban piac-ügyekben tanácsadóként, majd a választások után tulajdonosi képviselőként szerepelt, miközben az általa vezetett Hygiland Kft. üzleti kapcsolatban állt és áll jelenleg is a Miskolc Piac Zrt.-vel”,- írja az eszakonline.hu.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…