2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Koronavírus – DK: az állam vállalja át a zárva tartó kisüzletek bérleti díjának negyven százalékát!

Koronavírus – DK: az állam vállalja át a zárva tartó kisüzletek bérleti díjának negyven százalékát!

A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy az állam vállalja át a kis- és közepes vállalkozások által bérelt, a koronavírus-járvány miatt azonban zárva tartó üzlethelyiségek bérleti díjának negyven százalékát.

A DK gazdasági szakértője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján megkérte a kormányt: tiltsa meg, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt a bérbeadó felbonthassa a bérleti szerződést.

Dávid Ferenc hangsúlyozta, a szigorú járványügyi rendelkezések miatt sok bolt elveszítette a vásárlóit, ezért nincs értelme, hogy ezek az üzletek nyitva tartsanak. A bérleti díjakat azonban annak ellenére is tovább kell fizetniük, hogy nincsen bevételük.

Dávid Ferenc példaként említette a vegyes iparcikkeket, a játékokat, a sportszereket, a divatárut és a cipőket értékesítő kiskereskedelmi egységeket.

Az ellenzéki politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány nem záratta be a nagy bevásárlóközpontokat, a plázák pedig erre hivatkozva akkor is beszedik a teljes bérleti díjat a bérlőiktől, ha azok kényszerűségből zárva tartanak.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…