2021. 12. 1. szerda

Elza
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Koronavírus – DK: az állam vállalja át a zárva tartó kisüzletek bérleti díjának negyven százalékát!

Koronavírus – DK: az állam vállalja át a zárva tartó kisüzletek bérleti díjának negyven százalékát!

A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy az állam vállalja át a kis- és közepes vállalkozások által bérelt, a koronavírus-járvány miatt azonban zárva tartó üzlethelyiségek bérleti díjának negyven százalékát.

A DK gazdasági szakértője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján megkérte a kormányt: tiltsa meg, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt a bérbeadó felbonthassa a bérleti szerződést.

Dávid Ferenc hangsúlyozta, a szigorú járványügyi rendelkezések miatt sok bolt elveszítette a vásárlóit, ezért nincs értelme, hogy ezek az üzletek nyitva tartsanak. A bérleti díjakat azonban annak ellenére is tovább kell fizetniük, hogy nincsen bevételük.

Dávid Ferenc példaként említette a vegyes iparcikkeket, a játékokat, a sportszereket, a divatárut és a cipőket értékesítő kiskereskedelmi egységeket.

Az ellenzéki politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány nem záratta be a nagy bevásárlóközpontokat, a plázák pedig erre hivatkozva akkor is beszedik a teljes bérleti díjat a bérlőiktől, ha azok kényszerűségből zárva tartanak.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A MyFarm kertek mellett hamarosan itt a Brancs, az első átfogó, magyar közösségi platform Újabb nagy dobásra készülnek a MyFarm közösségi kertek al…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum