2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Kikkel, mire és mennyiért szerződött a magyar kormány a járvány elleni védekezés címén?

Kikkel, mire és mennyiért szerződött a magyar kormány a járvány elleni védekezés címén?

A koronavírus-járvány elleni védekezés jelentősen megterhelte Magyarország költségvetését. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnapi Kormányinfóján mintegy 590 milliárdos kiadásról beszélt.

A járvány lecsengésekor idejét látjuk a tételes elszámolásnak. Idejét látjuk, hogy az átláthatóság jegyében a járvány elleni védekezést irányító magyar kormány hozza nyilvánosságra a védekezés címén megkötött szerződések listáját.

Ennek érdekében a mai nap folyamán közérdekű adatigényléssel fordultam a Miniszterelnökséghez. A Gulyás Gergely vezette minisztériumot arra kértem, tegyenek eleget a törvényben előírt kötelezettségeiknek, és kérésemnek megfelelően a szerződések listáján tüntessék fel a szerződő partnerek nevét, a szerződések megkötésének időpontjait, a szerződéses összegeket és a szerződések tárgyát is.

A magyar polgároknak joguk van tudni, kinek és mennyit fizettünk a védőfelszerelésekért, a gépekért és a különböző szolgáltatásokért. Nem kevés pénzről van szó, s az a minimum, hogy a kormány tételesen és átláthatóan elszámol az adófizetőknek.

Stummer János,

országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek