2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Kiállás a meghurcolt lengyel hazafiak mellett

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szolidaritást vállal az őrizetbe vett és bíróság elé állított lengyel hazafiakkal. A lengyel Nemzeti Mozgalom (Ruch Narodowy) két vezetőjét, Robert Winnickit és Krzysztof Bosakot hétfőn állította elő a rendőrség, miután a napokban Lengyelországban belpolitikai botrányt okozó, az őszödi beszédhez hasonló hangfelvétel miatt tartottak tüntetést a kormány lemondását követelve.
A magyarországi botrányos hangfelvételhez hasonlóan a lengyel hanganyagok is arról tanúskodnak, milyen hazug módon vezetik meg az embereket a jelenlegi politikai elit tagjai, és hogy cselekedeteik helyességét még saját maguk sem hiszik el. Konkrétan a felvételen Marek Belka, a lengyel jegybank elnöke a belügyminisztert, Bartłomiej Sienkiewiczet zsarolta meg, hogy csak akkor támogatja a kormány költségvetését, ha menesztik a pénzügyminisztert, amire a beszélgetésben Sienkiewicz úgy reagált, hogy „Lengyelország már csak elméletben létezik”.

A Ruch Narodowy két vezetőjét hivatalos személy elleni erőszakkal vádolták meg, melyek természetesen a tegnap lezajlott tárgyaláson alaptalannak bizonyultak, de jól mutatja, hogy Magyarországhoz hasonlóan próbálják meg erőszakos és jogi eszközökkel is megfélemlíteni a hazájukért tenni akaró embereket. A Jobbik Magyarországért Mozgalom kiáll szövetségese, a Ruch Narodowy mellett. Erőt és kitartást kívánunk az előttük álló kemény politikai küzdelemhez.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum