2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Kétes dicsőség: EU-csúcson a hazai infláció

A Központi Statisztikai Hivatal mai jelentése újabb koporsószeg az Orbán–Matolcsy-duó elhibázott gazdaságpolitikájának koporsójába. 1 év alatt az árak átlagban 5,2 százalékkal, ezen belül a magyar családok kiadásainak zömét kitevő élelmiszerek 7,1, a szemétszállítás 8,1, a csatornadíj 5,2, a vízdíj pedig 5 százalékkal emelkedett. Elkeserítő, hogy az EU 27 tagállama közül Magyarországon a legmagasabb az áremelkedés mértéke, az Orbán-kormány csupán ezzel tudott rekorder lenni Európában. A Fidesz-kormány a 2012-es költségvetés során 4,2 százalékos inflációval tervezett, a Jobbik már akkor figyelmeztetett arra, hogy ez az érték nem tartható. Ahogy ez az előrejelzésünk, úgy a többi is bevált: a rossz gazdaságpolitikának köszönhetően a fogyasztás és a fizetések reálértékének emelkedése helyett mindkét érték csökkent, ami a magyar emberek életszínvonalának érezhető csökkenését eredményezte.

Elég volt a Fidesz–KDNP-kormány hasraütésszerűen feldobott számaiból, ennél talán még egy kormányzati jósda is pontosabban jelezne. Az országot a válságból csak a Jobbik valódi, értéket termelő ágazatokat támogató gazdaságpolitikájával lehet kivezetni. Ehhez az ipar, a mezőgazdaság, a turizmus, a kutatás-fejlesztés célzott feltőkésítése szükséges.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…