2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF

Jobbik:Kampánykövezés rohamtempóban – még a járókelők biztonsága sem számít

A Jobbik Magyarországért Mozgalom vizsgálatot követel a budapesti Ferenciek terén zajló építkezésekkel kapcsolatban. A közterület átalakítása, az aluljáró építése közben még a minimálisan elvárható biztonsági előírásokat sem tartják be annak érdekében, hogy a választási kampány részeként lehessen majd ezek átadó ünnepségét megtartani.

A rendkívül forgalmas csomópontban a járókelőktől alig lépésnyi távolságban folyik a munka a törvény szerint is veszélyesnek minősülő eszközökkel, százak és ezrek testi épségét kockára téve. Ehhez képest a zaj-, por- és levegőszennyezési előírások nyilvánvaló megsértése már csak „mellékes körülménynek” tűnhet. Felszólítjuk a Nemzeti Munkaügyi Hivatalt és a Fővárosi Kormányhivatal munkavédelmi és munkaügyi felügyelőségét, azonnali intézkedéssel biztosítsa a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény előírásait betartat ását a balesetek elkerülése érdekében. Természetesen a felelősök megállapítása sem maradhat el: kérdés, hogy a kivitelező Penta Kft. mulasztott, vagy a BKK elhíresült vezetőségének forgalomszervezési rövidzárlatáról van-e szó.

Egyebekben pedig nyilvánvaló, hogy a fejvesztett munkatempó nemcsak a biztonság, de a kivitelezés minőségének rovására is megy. Felszólítjuk Belváros–Lipótváros Önkormányzatát mint beruházót, hogy a kivitelezésre fordított közpénzeket, azaz az adófizetők pénzét felelősen és tisztességgel használja fel. Rendkívül sajnálatosnak és a polgári értékrenddel semmiképpen sem összeegyeztethetőnek találjuk, hogy köztéri fejlesztések megvalósulása egyes politikusok választási kampányának reklámfogásaivá silányulnak.

Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…