2021. 07. 26. hétfő

Anna, Anikó
1 EUR 359 HUF
1 GBP 420 HUF

Káli Sándor: „Tiltakozni kell!”

Tüntetést szervez a kormány politikája ellen ma este az MSZP Miskolcon, a Városház téren.

„Ha eleged van abból, hogy a tv-képernyője előtt acsarogj, ha eleged van abból, hogy naponta becsapjanak és megfélemlítsenek, akkor gyere el! Mert meg kell értened, az egy egymagában egy, nem oszt és nem szoroz! Csak akkor állíthatjuk meg a fülkeforradalom tombolását, ha összefogunk és erőt mutatunk!” – írja Tiltakozni kell! címmel Káli Sándor, Miskolc volt polgármestere a Facebookon az MSZP mai miskolci tüntetésével kapcsolatban.

A volt szocialista városvezető szerint van egy pont, amikor elég: a rendőrök, tűzoltók rájöttek, hogy nincs hová hátrálni. „Mindenkinek meg kell értenie, hogy holnap már ő következhet. Be kell látni, hogy mindez nem véletlen, hanem a fennálló uralom része, lényege. Trükkösen elveszik a nyugdíjakat, lecsökkentik a béreket, minden alap nélkül kirugdossák az embereket. Közben az árak megállíthatatlanul nőnek. Egyre több az éhező, és az embereket senki sem védi” – írja Káli Sándor a közösségi portálon.

Mint arról az ÉszakOnline korábban már beszámolt, az MSZP nevében Gúr Nándor országgyűlési képviselő, megyei elnök pénteken sajtótájékoztatón jelentette be: Északkelet-Magyarország népe nem akar koldusbotra jutni! címmel szerveznek demonstrációt június 21-én, kedden, 18 órai kezdettel a miskolci Városház téren. Mint akkor elmondta, a Fidesz a kampányban radikális adócsökkentést, a közbiztonság javítását és 1 millió új munkahelyet ígért. Ezzel szemben radikálisan csak a legtehetősebbek adóját csökkentették (3,8 millió adózóból szerinte 300 ezer ember járt jól, de ők nagyon), a közbiztonság nem javult, sőt, bizonyos bűnözési típusok esetén sokkal rosszabb a helyzet, mint egy évvel ezelőtt, az 1 millió új munkahely megteremtése helyett pedig szétverték az Út a munkába programot. Ez utóbbi tettével a Fidesz még kilátástalanabb helyzetbe sodorta a megyénkben élő, s a munkaerőpiacon önhibájukon kívül megkapaszkodni képtelen embereket.

Ez ellen tiltakoznak. Demonstrációjukra várnak mindenkit, aki nem fogadja el, hogy – mint fogalmazott – “szűkebb hazájából az ország még jobban leszakadó térsége legyen”.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

PROGRAMAJÁNLÓ 2021. július 26. – augusztus 2. Elaprózódás A PTE-MK szobrászhallgatóinak csoportos kiállítása Időpont: július 29. – augusztus 15.…