2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Juhász Péter: jogszerűtlenek a miskolci kilakoltatások

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja felháborítónak és jogszerűtlennek tartja a miskolci kilakoltatásokat, azért is, mert az önkormányzat nem tájékoztatja a helyieket semmilyen módon arról, hogy mi vár rájuk a későbbiekben – ezt mondta Juhász Péter, a párt társelnöke pénteki sajtótájékoztatóján.
A politikus a miskolci városháza előtt úgy fogalmazott: ha a város vezetői nem mutatják be azokat a dokumentumokat, amelyek igazolhatnák a kilakoltatások jogszerűségét, akkor “ez nyugodtan nevezhető jogszerűtlen kilakoltatásnak, kitelepítésnek”. Hozzátette: ilyet legutóbb “a Rákosi-érában műveltek Magyarországon”.

Juhász Péter a sajtótájékoztatón felhívta a miskolci fideszes vezetők figyelmét arra, hogy számoljanak el azzal, hogy mit követnek el a városban “jogszerűtlenül”.

Azt mondta, mindenki tisztában van azzal, hogy ingatlanspekulációról van szó, “azért, hogy stadiont építsenek, embereket vegzálnak”. Ezzel arra utalt, hogy többek szerint azért kell felszámolni az úgynevezett számozott utcákat, hogy a majdan felépülő új diósgyőri stadionnak legyen parkolója.

Azonnal abba kell hagyni a kilakoltatásokat – jelentette ki, hozzátéve: a választáson le fogják váltani Miskolc jelenlegi vezetőségét, csakúgy mint számos más városáét is, erre a rövid időre pedig jogszerűtlen dolgok végig vitelére “kár belefogni”.

Nagy-Korsa Judit, a párt helyi politikusa mindehhez azt tette hozzá, hogy a miskolci önkormányzat Fidesz-KDNP-s többsége arra hivatkozik, hogy 35 ezer miskolci támogatta aláírásával a nyomortelepek felszámolását, ám szerinte ennél jóval többen szeretnék, ha eltűnnének ezek a telepek, de a “nagy kérdés az, hogy milyen áron”. Mindenkinek figyelembe kell venni az emberi jogait, és ha ősszel többséget szerez a mostani ellenzék, mindenféleképpen humanista megoldást találnak erre a problémára – mondta.

A sajtótájékoztató idején is tartott a miskolci romák augusztus 5-én kezdődött demonstrációja a városházával szembeni parkban. A résztvevők sátrat vertek ott, és terveik szerint augusztus 16-áig maradnak, így tiltakozva az ellen, hogy a hét elején a számozott utcák két házából bírósági végrehajtással költöztettek ki lakókat.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…