2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Jubiláló hajléktalanellátás

Egyhetes rendezvénysorozattal ünnepli 25 éves jubileumi fennállását a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének Hajléktalanokat Gondozó Központja.

Május 6-án könyvbemutatóval kezdődik az ünnepi hét. B. Tóth Erika újságíró fedél nélkül élőkkel készült riportjaiból összeállított könyvét hétfőn 15 órától ismerheti meg a közönség a Szabó Lőrincz Idegennyelvi Könyvtárban (Mindszenti tér 2.).  

A keddi (május 7-i) nyílt nap célja az érzékenyítés és a hajléktalan szállók kapcsán felmerülő általános negatív előítéletek lerombolása. Ezen az eseményen a Baross Gábor utcai intézetet szakmai vezetéssel tekinthetik meg a miskolciak. Az előzetes regisztrációhoz kötött programon délelőtt 10 és 11 órától diákokat, délután 14 és 15 órától magánszemélyeket vár a humanitárius szervezetünk Hajléktalanokat Gondozó Központja.

Ezen a napon visszaemlékezünk az elmúlt 25 év változásaira, nagyobb fejlesztési mérföldköveire, és megünnepeljük az évforduló mellett a Vöröskereszt és Vörösfélhold Világnapját is. A rendezvény vendége lesz Dr. Simon Attila István, szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár, EMMI és Kriza Ákos polgármester.

A hét hátralévő részében, május 9-én és 10-én szociális területen tevékenykedő partnereinkkel és partnerintézményeinkkel szervezünk sport és  szabadidőnapot, valamint közösségi főzést.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek