2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Jogorvoslattal él Zuroff feljelentése ügyében a Jobbik

A Jobbik szerint a Budapesti Nyomozó Ügyészség megfelelési kényszerből utasította el a párt Efraim Zuroff hamis vádja miatti feljelentését, ezért panasszal él. A nemzeti ellenzék jogi álláspontja szerint Csatáry László 1941-es ügyében megszüntették a nyomozást, így bárki tehet feljelentést a hamis vád miatt. A jogorvoslat mellett a Jobbik abban is bízik, hogy az ügyészség hivatalból is eljárást indít végre a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ igazgatójával szemben.
Az öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető hamis vád miatt a Jobbik azért tett feljelentést, mert az ügyészség Efraim Zuroff feljelentésével szemben kimondta: kizárt, hogy Csatáry László 1941-ben részt vett volna a deportálásokban. A nemzeti ellenzék fontosnak tartja rávilágítani, hogy a 97 évesen őrizetbe vett, majd házi őrizetbe helyezett egykori rendőr százados meghurcolása mögött ugyanaz a Zuroff áll, aki korábban nyíltan hirdette: büszke rá, hogy a halálba kergette Képíró Sándor csendőr századost, akit 2011-ben fel is mentett a Fővárosi Bíróság a koncepciós vád alól.

Csatáry Lászlót a hírek szerint kétszer jelentette fel Efraim Zuroff: először az 1944-es, majd az 1941-es deportálások miatt. Az ügyészség azonban elismerte: a kirendelt szaktanácsadó szerint dokumentumok bizonyítják, hogy Csatáry László az 1941-es deportálások idején nem tartózkodott Kassán, ráadásul akkori beosztása miatt nem is tudta volna befolyásolni a háromszáz hontalan zsidó deportálását.

A hamis vád bűntette szándékosan és gondatlanságból is elkövethető, de a Jobbiknak nincs kétsége, hogy Efraim Zuroff a holokausztipar fenntartása, saját intézménye szükségességének bizonyítása érdekében kifejezetten koncepciós vádakat fogalmaz meg, ártatlanok meghurcolásától sem visszariadva.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…