2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Jobbik:Válságmenedzselés folyik az MVK-nál?

Ezt kérdezte keddi tájékoztatóján Pakusza Zoltán jobbikos önkormányzati képviselő azok után, hogy – mint mondta – az elmúlt hetekben nyugtalanító hírek érkeztek az MVK Zrt. működését illetően.
Az elmúlt három és fél év alatt a cégnek már a negyedik vezetője van hivatalban, ami felveti a kérdést, hogy ki és mi alapján választ rövidtávon is alkalmatlan vezetőket a vállalat élére, hangsúlyozta a képviselő. Szerinte a vezetés mellett a mindennapi működésben is sorozatos problémák jelentkeznek: a múlt heti melegben több autóbusz is meghibásodott, a szükséges alkatrészek és a karbantartás hiánya miatt.

„A hozzánk eljutott hírek szerint a buszsofőrök közül többen már évek óta várnak formaruhára, a járművek egy részén nem üzemel légkondicionáló és a kánikulában védőitallal sem tudják rendszeresen ellátni az autóbuszvezetőket” – fogalmazott Pakusza. A politikus arra kérte a város vezetését, hogy vizsgálják ki az aggasztó helyzetet, és tegyenek meg mindent a munkakörülmények színvonalának javításáért az MVK-nál.

Emlékeztetett arra is: a Jobbik többször hangot adott már azon véleményének, hogy az MVK-t is magába foglaló Miskolc Holding gazdálkodása nem működik megfelelően- A párt már hónapokkal ezelőtt indítványozta, hogy a Holding igazgatója, legalább évente egyszer számoljon be a működésről a város közgyűlése előtt, ezt azonban a Fidesz-KDNP leszavazta.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek